Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Hallgasd meg a vörösiszapról írt dalt!

A kolontári és a devecseri tragédia arra ihletett két zalai fiatalt, hogy Vörösiszap címmel közös dalt alkosson, amelyet a hét végén a keszthelyi Helikon Rádió sugárzott először.

A 14 éves Hegyi Roland és a 16 éves Nagy Márk nyár óta vezeti a keszthelyi kereskedelmi adón a Szájhős című, fiataloknak szóló műsort, amelyben először hangzott el a szerzemény.

Őry Rózsa, a rádió szakmai vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a felsőpáhoki Hegyi Roland a keszthelyi vendéglátóipari szakiskola tanulója, de már 11 éves korától ír verseket, zenéket. Két éve "szájdobol", azaz a fiatalok körében népszerű beatbox műfaját műveli, és az idén vált ismertté a nyugat-balatoni térségben a Keszthelyen is csillag születhet című tehetségkutató verseny harmadik helyezettjeként.

Nagy Márk, a keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulója szintén indult a helyi Mentor Iroda által szervezett tehetségkutató versenyen. Ezt követően ketten együttest alapítottak, és 2010 augusztusától bízta rájuk a Helikon Rádió a hetente jelentkező, Szájhős című tiniműsor vezetését.

A fiúk a tragédiát feldolgozó szerzeményüket élőben is előadják, szerdán a Hévíz önkormányzata által a vörösiszap károsultjaiért szervezett kortárs művészeti aukción fogják bemutatni a dalt.

Itt meghallgathatod! >>>

Olvasóink írták

 • 5. BsBe 2010. október 27. 07:17
  „Sikerdíjért, a megítélt kártérítés 13 százalékáért vállalta az iszapkatasztrófa károsultjainak jogi képviseletét Magyar György irodája - írja a Magyar Hírlap.
  A lap úgy tudja: a szerződések szerint a károsultaknak 50 ezer forint plusz áfa óradíjat kell kifizetniük az ügyvédnek, ha a szerződésük idő előtt megszűnne. Az ügyvédi díjon felül a károsultaknak a per illetékeit és az ügyvédek utazását is fizetniük kell.
  Két ajkai ügyvédi iroda is vállalja a károsultak képviseletét: az ő díjszabásuk sávos, 5 millió forint kártérítésig a megítélt összeg nyolc, 5 és 10 millió között 10, 10 millió fölött pedig a kártérítés12 százaléka illeti őket.
  Legalább az adományozók is tudják, mire fordították az adományokat. Tényleg jó helyre kerül az összegyűjtött pénz.”
 • 4. buxa 2010. október 26. 09:32
  „Azért vegyük figyelembe,hogy tizenévesek írták a dalt, és a saját korosztályuknak ez a stílus nagyon bejön.”
 • 3. bakke 2010. október 25. 23:11
  „Ezt hallgatásra sem méltatom”
 • 2. jörg 2010. október 25. 20:02
  „Nagyon cool, hűvös és idegen, nem igazán van köze a tragédiához.
  Talán ha a fiúk ott jártak volna....... talán a lelküket is megérintette volna.”
 • 1. csirke3 2010. október 25. 16:44
  „Szerintem iszonyú trágár zene, a szöveg más stílusban előadva talán jobb lenne.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térdig a vörösiszapban - egyetemisták Devecserben - videó

Húsz önkéntes egyetemista indult útnak, hogy valamelyest enyhítsék azokat a károkat, amelyeket a… Tovább olvasom