Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

H1N1: meghalt egy beoltott nő

Egy ötvenéves Komárom-Esztergom megyei nő az új típusú influenza újabb áldozata.

A nő a Fejér Megyei Szent György Kórházban halt meg. Az asszony igazoltan a H1N1 vírussal kapcsolatosan hunyt el szombaton éjszaka a kórház intenzív osztályán - mondta a Fejér Megyei Hírlapnak Varga Erika, az ÁNTSZ regionális ügyeletes orvosa.

A páciens november 27-én kapta meg a vírus elleni védőoltást, de nem volt elég idő, hogy védettséget szerezzen, mert december 2-án már magas lázzal jelentkeztek rajta az első tünetek.

Előbb az esztergomi kórházban kezelték, majd 4-én a fehérvári intézmény infektológiai osztályára szállították. Az elhunyt asszonyt korábban ízületi gyulladás ellen ugyan kezelték, de súlyos betegsége nem volt - a halála tényleges okát boncolás tisztázhatja.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. Imcsi 2009. december 23. 12:24
  „Ja, és hogyan végzi így a munkáját? (körzeti háziorvos)”
 • 48. zotya975 2009. december 22. 06:54
  „A mellékhatásoktól.:-)))”
 • 47. Juveboy86 2009. december 21. 21:11
  „Hát ha ez így volt akkor izgi Imcsi :D”
 • 46. Imcsi 2009. december 21. 20:50
  „Szem- és fültanúja voltam ma egy móvári boltban a pénztár előtti sorban valaki elköhögte magát. Abban a pillanatban, a sorban előtte kettővel levő - városszerte közismert - doktornő méterrel arrébb ugrott, és ijedten nézett hátra, majd elkezdett beszélni is: reméli nem H1N1, bár Ő nagyon vigyáz magára, már régen be is oltatta magát, és elvenné azoktól a kollégáktól a diplomát, akik ellenzik az oltást!
  Kicsit később jutott eszembe, meg kellett volna kérdezni: ha beoltatta magát, akkor mitől fél?”
 • 45. lacim6 2009. december 21. 20:43
  „http://www.youtube.com/watch?v=JcwAbjNL_v843. És ráadásul a Máris szomszéd egy zsiráf:D”
 • 44. Juveboy86 2009. december 21. 19:22
  „Kellemes Ünnepeket :) békében szeretetben :) maradjunk ennyiben... és remélem pár év múlva nem a mellékhatásokról fogunk beszélgetni :D vagy a bajnai libainfluenzájáról :D”
 • 43. zotya975 2009. december 21. 19:06
  „Igen persze azokra van több éves tapasztalat, de akkor még nem volt amikor bevezették, csak nem fújta fel a média, ezért nem lett akkora a ügy. Szerinted ha szép csendben bevezették volna, és mondják a gyerekeknek szuri lesz a sulibban ki tiltakozott volna? A kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás elleni védőoltás körül miért nincs ilyen vihar? Van aki oltat, van aki nem és ezzel ügy lezárva. Talán mert nem arról szólt a sajtó él évig?”
 • 42. Juveboy86 2009. december 21. 18:21
  „Hát én kinézem ebből az országból, hogy kötelezővé tennék az oltást, mert még sok marad a nyakukon , mert csak minden 5-ik magyar oltatott eddig és akkor nem jön vissza a haszon :).
  Kedves ZOTYA!!! én ha ingyen adnák se fogadnám el... itt nem a pénzről van szó!
  ha már orvos ismerőseim is azt mondják inkább ne , nekik hiszek mint a sok fejesnek odafent... ennyi...és ha lehet ne hasonlítsuk össze a gyermekkori oltást amit hála égnek több éves tapasztalatok alapján szükségesek voltak és még nem volt annyira hazug HATALOMÉHES és PÉNZÉHES kormány, pl ezzel a h1n1-el. Ha annyira sikeres ez az oltás amiről itt beszélünk és megosztja a népet, meg sokan marják egymást , akkor külföldön miért van az hogy alig oltatták be még magukat?!?! majd megnézzük ahogy sokan írták évek múltán kinek hogy fog reagálni a szervezete :)...

  Én ebben a Hazug országban akik mint kiderült több éve hazudnak a nép szemébe nem hiszek már semmit el. Inkább hiszek a rokonságnak, orvos ismerősöknek :)
  Engem nem fog összezavarni a média! s örülök neki hogy rajtam kívül még sok ember nem befolyásolható!!!:)
  részemről lezártam a hozzászólást ehhez a részhez :)

  Kellemes karácsonyi ünnepeket!!! még mindig kedves vitázók!:)

  u.i.: arról mért nem beszél senki, hogy több száz magammal győri vasútállomáson vártam a vonatot, és pl. 9órás vonat is 11 kor ment fel Pestre?!?! hol vannak a több száz milliós fejlesztések?!
  Ki kárpótolja a családjukhoz haza igyekvő embereket karácsony szent ünnepére?!vagy a munkába siető embereket?!
  Ki fizeti ki azt az időt míg 1 órákat várnak szegény emberek a hidegben?!?! ha most nem kaptuk el a h1n1et soha :D:D:D:P---> vicc ám:)
  Jaaah hogy a nép úgysem tud semmit csinálni elintézzük egy nyilatkozattal, elnézést kérünk befagytak a váltók! VICCC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Szóval kedves fejesek ott fenn...belehetne fejezni ezt az oltópontozást+ így úgy riogatást h1n1-el és észrevenni hogy sok magyar polgár igen is képes ellenállni a hülyeségnek és nem hisz el mindent a médiából sem:)

  Aranyközépút igazad van :)”
 • 41. AranyKözépút 2009. december 21. 18:16
  „zotya, Igen, vannak szülők, akik elutasítják ezeket az oltásokat, el is ítélte őket a bíróság, elégé eldurvult az ügy. A megoldás: menjenek külföldre, ott töredéke a kötelező oltás, mint hazánkban.”
 • 40. zotya975 2009. december 21. 17:52
  „Összeszámoltátok hány oltást kapunk életünk során? http://www.elender.hu/~oltinfo/ Csak nézzétek meg a kötelező oltásokat. Ezek ingyenesek, mindenki megkapta gyerekkorában, és senki nem beszélt összeesküvéselméletről, mindenki elfogadja hogy kell, a gyerek érdekében. Ha kötelezővé tették volna a H1N1-elleni oltást, és perssze ingyenessé, sokkal kevesebb lenne a tiltakozás. Miért van ez? Azok az emberek akik most tiltakoznak ugyanúgy tették a Rubeola oltás ellen is, ha nem akkor miért nem? Elvégre sok gyümölcsöt esztek, nem lesztek betegek. Tetanus? Elutasítos az orvosnál?”
 • 39. Mankapunka 2009. december 21. 17:20
  „Ön szerint mi van vakncinában?
  Kémiailag átkreált HIHI törzs van benne,ami a gyári HIHI száll szembe.
  Ahány ember,annyi féle reakció.
  Vakcinának,majd pár év múlva lesz hatás,ahogy mindenkinek változik a szervezete,ahogy öregszik,gyengül.”
 • 38. AranyKözépút 2009. december 21. 17:10
  „Nem olvastam a kommenteket bocs, de arra gondolt valaki, hogy mi van ha a vakcinának köze van a megbetegedéshez? Tudom-tudom a vakcina nem betegíthet meg, de ez tuti?
  Nyilván ezt csak a hozzátartozók tudnák céfolni.erősíteni: volt-e fertőzött a nő kzelében, rosszul érezte-e magát a vakcina előtt, stb.”
 • 37. viperetta335 2009. december 21. 15:45
  „Röhejes ez az újság,ahogy kötelességtudóan kűzd a H1N1 vakcináért!Nemhiába egy nagyon kötelességtudó KISZ-titkár a főszerkhelyettes bácsi...Mindig kötelezően a9zt mondjuk,amire utasítanak ez elvtársak "fentről"!”
 • 36. zotya975 2009. december 21. 14:28
  „A belinkelt videóban engem a doki a TV-reklámos fogorvosra, mosógépszerelőre emlékeztet. Ráadtak egy fehér köpeny /munkás ruhát, akasztottak a nyakábe egy sztetoszkópot, vagy adtak a kezébe egy csavarhúzót, és máris osztotta az észt a fogkőről vagy a vízkőről ízlés szerint. Nem az a kérdés kinek van igaza, oltassunk, vagy ne, hanem az hogy nem tudsz kinek hinni, senki nem hiteles, mert mindenki megvehető. Egy kis pénzért X-professzor elmondja miért kell oltani, vagy Y-docens elregéli miért nem szabad.”
 • 35. kolombela 2009. december 21. 12:40
  „T Kisalföld!
  Ideje lenne végre ezt a H1N1 hisztériát abbahagyni és a "cikkeiket" eltüntetni honlapukról. Európa nyugati felében már régóta nem téma ez a vírus.”
 • 34. tjmko 2009. december 21. 12:15
  „okoskáknak :D
  http://www.youtube.com/watch?v=gITDb4SkMlo”
 • 33. knifemaster 2009. december 21. 11:10
  „Azért az durva itt egyesek részéről,hogy még mindig szembe pisálnak a széllel,miközben VILÁG szerte! cáfolnak folyamatosan HOZZÁBÉRTŐK,és teregetik ki a szennyesét valakiknek.
  Vagy ez fizetett pozíció?”
 • 32. Juveboy86 2009. december 21. 09:15
  „Raabimi van benne igazság:)

  ezért írtam azt már párszor , hogy majd pár év múlva elbeszélgetünk beoltottak vs. nem beoltottak ki járt jobban :)

  én sem oltatok, elolvastam millió cikket, orvos ismerősök érveire is támaszkodtam, és egészséges életmódot követem :)

  CSak ez a médiát már rühellem meg a parlamentben a drága embereket akik ülnek kapják a milliókat és le se ... az emberekkel mi lesz , csak lökik a sok kamu dumát... Ezért bízom benne , hogy ez is nemsokára lecseng mint anno a szint úgy nagy port kavart madárinfluenza... LIBAinfluenza nem lesz még így választások előtt?!:D:D:D”
 • 31. Raabimi 2009. december 21. 09:04
  „Vicc az egész oltóanyag.
  Megkérdezte valaki, a beoltottak közül, hogy mik lehetnek az oltóanyag mellékhatásai? És kaptak rá érdemben kielégítő választ??? NA UGYE, HOGY NEM... Az orvosok parancsba kapták, hogy hallgassanak, és oltsanak. Lehet dumálni arról, hogy ez az oltás jó. De ha egy gyógyszer mellékhatását nem tüntetik fel, nem hozzák nyilvánosságra, akkor hogyan győződhetek meg abban, hogy az a gyógyszer mit is tesz velem??? Amúgy meg aki akarja, oltassa be magát. Amúgy a gyógyszerpiacon van egy angol gyógyszer is a neve Fluarix... 5 éve van a piacon, és meglepő módon a H1N1 ellen is véd... Ha valakit érdekel, akkor pdfben elküldöm az oltóanyag bescannelt leírását, mellékhatásokkal, mindennel együtt... VAN ALTERNATÍVA!!! Nem kell beadatni azt az oltóanyagot, amelynek a háttere több mint homályos... Hatalmas üzleti, politikai érdekek vannak a háttérben. Aki nem hiszi, az nem lát a szemétől...”
 • 30. Juveboy86 2009. december 21. 09:04
  „Maja neked és családtagjaidnak is BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT :) örülök hogy vannak még értelmes emberek :)”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázpalack robbant a családi házban

Gázpalack robbant fel egy családi házban a Vas megyei Magyarszecsődön kedd este, a helyszínről egy… Tovább olvasom