Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

GYSEV: újabb beruházások a Szombathely-Szentgotthárd vonalon

Várhatóan júliusra készülnek el a szombathelyi, rátóti és szentgotthárdi P+R és B+R parkolók.

Július végéig újabb, az intermodális közlekedést segítő beruházások valósulnak meg a GYSEV hálózatának Szombathely és Szentgotthárd közötti szakaszán - közölte hétfőn az MTI-vel a GYSEV szóvivője.

A többféle közlekedési módot kombináló beruházásról Rázó László elmondta, várhatóan júliusra készülnek el a szombathelyi, rátóti és szentgotthárdi P+R és B+R parkolók, közben tovább folynak a munkák Ják-Balogunyomon, Egyházasrádóc és Alsórönökön is, októberig újabb autóbuszfordulók és autóbuszöblök épülnek meg a szakaszon.

A vasúttársaság szóvivőjének közleménye szerint az Európai Unió által 532 millió forinttal támogatott, az intermodális közlekedést segítő beruházás-sorozat célja, hogy a vonal menti településeken a GYSEV és a Volán járatain a közlekedés kényelmes, kulturált legyen.

Rázó László emlékeztetett: június első napjaiban már beemelték a körmendi felüljáró acélhíd szerkezetét, a korábban elbontott régi híd helyén még az idén elkészül a vasútállomás vágányai felett átívelő gyalogos-felüljáró.

Tájékoztatása szerint Szombathelyen már átadták az állomásépület előtt kiépített kerékpártárolókat, ezek azóta is teljes kihasználtsággal üzemelnek. A lakossági igényeknek megfelelően azonban nemsokára további negyven fedett tároló épül, a projekt keretében összesen 192 személygépkocsi-parkoló, valamint 792 kerékpártároló létesül.

Szintén a projekt részeként elkészült és üzemel Körmenden és Bükön az intermodális utastájékoztató rendszer, ennek ünnepélyes átadására is júliusban kerülhet sor.

Olvasóink írták

 • 5. kalm 2013. június 26. 00:11
  „még az előző kommentemhez, hogy a leszállásjelző is Szombathely környékén lesz.”
 • 4. kalm 2013. június 26. 00:09
  „De ezek nem akkora beruházások. A schlieren kocsikba monitorokat szeretek ami csak Szombathely-Sopron között járnak. A flirt gépek is Szombathely-Sopron között közlekednek. Meg sorolhatnám ide meg csak biciklitámaszok.”
 • 3. urbaniastapista 2013. június 24. 20:47
  „#2.
  Igen, sok helyre raktak 8-10 biciklitámot, pár négyzetméter térkőre.
  Egy-két helyen árnyat adó fák alá, de mindenütt tető és kamera nélkül, a múlt héten ezt láttam.”
 • 2. kalm 2013. június 24. 16:54
  „Sopron-Győr között lesz valami fejlesztés? A hírekben mindig csak Szombathely-Szentgotthárd szerepel.”
 • 1. józanparaszt 2013. június 24. 14:11
  „a Szt.gotthárd-Sopron vonal teljesen korrekt, gyors, elegendö vonatsürüség ilyesmit várunk el Györ-Bp felé is. (a MÁV-ról már nem is beszélve)!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer annyi rendőr biztosítja a strandszezont a Balatonnál mint eddig

Az idei strandszezonban csaknem kétszeresére emelik a rendőrök számát a balatoni egységek, hozzájuk… Tovább olvasom