Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Gyorsított eljárás a balatoni szúnyogirtásra

Légi szúnyogirtásra keres gyorsított, meghívásos közbeszerzésen vállalkozót a Balatoni Szövetség, a munka becsült ellenértéke nettó 50 millió forint - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A gyorsított eljárás azzal indokolta az ajánlatkérő, hogy a közbeszerzést egészében a Magyar Turizmus Zrt. finanszírozza, de erről csak későn kapott hivatalos megerősítést. Az irtás a szúnyogok biológiai ciklusához kötött, amelyet április–májusban meg kell kezdeni.

Az ajánlatkérő mint regionális önkormányzati szövetség, a Balaton veszprémi, somogyi és zalai partján is megrendeli a védelmet, amely két részből áll. A biológiai védekezés - alkalmanként - 1.880 hektárra, míg a kémiai védekezés 5.500 hektárra terjed ki. A többlet mindkét esetben 20 százalék lehet, és legalább 10 alkalommal kell repülőről elvégezni az irtást. Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három évben a csípőszúnyog-gyérítésből származó árbevétele elérte az évi nettó 45 millió forintot.

Emellett megfelelő képesítésű szakemberekkel és megfelelően felszerelt légi járművel is kell rendelkeznie. A közbeszerzési pályázatra április 26-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutottakról május 4-én dönt az ajánlatkérő, ezt követi a tárgyalás és a szerződéskötés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napelemek gyártását kezdi meg a Jüllich Glas Holding

Napelemek gyártását kezdi meg az év második felében a székesfehérvári Jüllich Glas Holding; az új… Tovább olvasom