Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Gyorsított eljárás a balatoni szúnyogirtásra

Légi szúnyogirtásra keres gyorsított, meghívásos közbeszerzésen vállalkozót a Balatoni Szövetség, a munka becsült ellenértéke nettó 50 millió forint - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
A gyorsított eljárás azzal indokolta az ajánlatkérő, hogy a közbeszerzést egészében a Magyar Turizmus Zrt. finanszírozza, de erről csak későn kapott hivatalos megerősítést. Az irtás a szúnyogok biológiai ciklusához kötött, amelyet április–májusban meg kell kezdeni.

Az ajánlatkérő mint regionális önkormányzati szövetség, a Balaton veszprémi, somogyi és zalai partján is megrendeli a védelmet, amely két részből áll. A biológiai védekezés - alkalmanként - 1.880 hektárra, míg a kémiai védekezés 5.500 hektárra terjed ki. A többlet mindkét esetben 20 százalék lehet, és legalább 10 alkalommal kell repülőről elvégezni az irtást.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három évben a csípőszúnyog-gyérítésből származó árbevétele elérte az évi nettó 45 millió forintot. Emellett megfelelő képesítésű szakemberekkel és megfelelően felszerelt légi járművel is kell rendelkeznie.

A közbeszerzési pályázatra április 26-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutottakról május 4-én dönt az ajánlatkérő, ezt követi a tárgyalás és a szerződéskötés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Aludj máskor˝ - 24 órás vetélkedő a SIC-ben

24 óra, 9 csapat, 500 diák, játékos közösségépítő vetélkedő, önfeledt szórakozás - mindez alvás… Tovább olvasom