Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Győrben is ételt oszt az evangélikus egyház szombaton

Az evangélikusok az idei egyszázalékos adófelajánlási kampány részeként rendezik az ételosztást.

Ételt oszt a Magyarországi Evangélikus Egyház szombaton, az ország tíz településén; Budapesten, Békéscsabán, Celldömölkön, Dombóvárott, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Szarvason, Örménykúton és Tótkomlóson várják a rászorulókat.

Az evangélikusok az idei egyszázalékos adófelajánlási kampány részeként rendezik az ételosztást, hogy felhívják a figyelmet az adományozás fontosságára - közölte Laborczi Géza, a felekezet nyíregyházi lelkész-igazgatója kedden sajtótájékoztatón a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen A tájékoztatás szerint Budapesten a Deák téren tartós élelmiszereket adnak családoknak, míg a Karácsony Sándor utcában egyetemisták segítségével osztanak ételt.

Két helyen, Celldömölk és Nyíregyháza körzetében is lesz adományosztás, a dunántúli város térségében Bánhalma, Izsákfa, Duka, Kispirit, Nagypirit, Boba, Nemeskocs és Kissólyom, míg Nyíregyháza határában a bokortanyák lakói részesülnek az ételekből. Az összesen mintegy tízezer adag étel kiosztásában az egyház helyi vezetői, önkéntesei, szeretetszolgálatának munkatársai és az adományozók vesznek majd részt április 27-én.

Nyíregyházán, az Oltalom Szeretetszolgálat hajléktalanellátó nappali centrumában, valamint a felekezet közösségi házában várják a rászorulókat, 12.30 órától. Kapnak az ételből a helyi Joób Olivér Szeretetintézmény ellátottjai is. Laborczi Géza kiemelte, hogy a nyírségi nagyvárosban szintén önkéntesek, a helyi Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium diákjai és az Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatói segítik az ottani 800 adag étel kiosztását.

Olvasóink írták

  • 1. Legs 2013. április 25. 19:22
    „Elég szomorú az.hogy ide jutottunk.Ma 2013-ban ételt osztanak.A cél nemes,nem is az a baj.A baj az,hogy már nem a középkorban élünk,nem a századelőn.Az emberiség egy tyúklépést sem tett előre.Ez a baj.A demokrácia sem oldott meg semmit.Vannak nagyon szegények,és nagyon gazdagok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tihany: épül a kerékpárút a rév felé

A munkaterület átadásával megkezdődött a tihanyi kerékpárút továbbépítése a rév felé - közölte az… Tovább olvasom