Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Gyerekeket akartak elrabolni Sopronban?

Többféle verzió kering Sopron szerte arról, hogy a városban gyerekeket akartak elrabolni. A rendőrségre eddig feljelentés nem érkezett.

Az elmúlt napokban többféle változatban terjedt el, hogy gyerekeket akartak elrabolni Sopronban.

˝Egy ismerősömmel történt meg, hogy az egyik soproni játszótéren játszottak a gyermekei, s a szülő rövid időre magukra hagyta őket. Ekkor lépett oda hozzájuk egy idősebb úr. Csokit adott egyiküknek, majd azt mondta, hogy hazakíséri őt az édesapjához. El is indultak, amikor az anya észrevette őket, utánuk kiabált és a gyermek visszajött˝ - ez az egyik változat a gyermekrablási kísérletre.

Egy másik szerint a gyermekek bújócskáztak, amikor odament hozzájuk egy idős férfi. A történet folytatása innentől hasonló, mint a fent leírtakban.

Egy harmadik esetben a szülő fogadóórára ment, aki az iskolán belül magukra hagyta a két gyermekét. Ők kimentek az utcára, s ekkor találkoztak a férfival. A folytatás innentől már megegyezik az előző két változattal.

Portálunk a Soproni Rendőrkapitányságon megtudta, ez ügyben feljelentés nem érkezett. Nyomatékosan kérik, hogy azok, akik ilyen esettel találkoznak, gondolkodás nélkül hívják a rendőrkapitányság ügyeletét. Így a járőr azonnal intézkedhet. Felhívták egyúttal a figyelmet, hogy a szülő sose hagyja magára, felügyelet nélkül a gyermekét.


Hasonló történet Győrben

˝Emberrablás Győrben? - a rendőrség cáfol˝ címmel számolt be még 2009 májusában az urbanlenegds.hu portál. Újabb emberrablós történet terjed az interneten, a helyszín ezúttal Győr, a támadók pedig állítólag az ukrán maffia tagjai. A rendőrség még csak hasonlóról sem tud - jegyezték meg. A részletek itt>>


Sopronban az elmúlt években több városi hoax (kacsa) látott napvilágot

Portálunk 2009-ben írta meg, hogy e-mailben, hozzászólásban, városi mendemondában terjedt a VOLT Fesztiválon halálra taposott peresztegi lány esete.

A Marylin Manson koncerten halálra taposott peresztegi lányról miért nem szóltak a hírek? - tette fel a kérdést egy olvasónk. A felvetés nem ért bennünket váratlanul, hiszen "urban legend" formájában már találkoztunk az álhírrel. Beszélik játszótéren, és terjed kör-e-mailként is. Válaszunk egyszerű: azért mert kacsa!

Farkas Gábor rendőrkapitány akkor elmondta, semmilyen lányt, sem fiút nem tapostak halálra sem Marilyn Manson fellépése idején, sem a VOLT fesztivál más koncertje alatt. Peresztegi kollégánk egyébként szintén megerősítette, a településről senki sem esett letaposás áldozatává...

A hír tehát hoax, vagy ha jobban tetszik kacsa.

A csúnyán megviccelt, részeg bicajos esetéről pedig itt olvashatnak >> 

(Leadképünk illusztráció - a szerk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megnemértés diszkrét bája Szombathelyen

˝Van színházunk, és ezzel együtt komoly vérfrissítés érkezett hozzánk a társulat személyében, élükön… Tovább olvasom