Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Gyerekek körében, zenélő szökőkúttal adták át a soproni Petőfi teret - galéria

A megújult Petőfi tér zenélő, villogó szökőkútjának szerda este nyolc órás játéka a tér hivatalos átadását jelképezte.
A megújult Petőfi téren minden egész órában bekapcsol a zenélő, villogó szökőkút, hogy elkápráztassa a soproniakat és a városunkba látogatókat. A szerda este nyolc órai ˝attrakciója˝ ezúttal a tér hivatalos átadását jelképezte.

A nemzeti színű szalag átvágása előtt Fodor Tamás, Sopron polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, a tér felújítása az ismert okok miatt - korábbi rossz állapot - kicsit hosszú ideig tartott, de az eredmény minden igényt kielégít.

Átadták a soproni Petőfi teret. Fotók: Bokor Bence

A kivitelezés teljes költsége 170 millió forint volt. A szakemberek a mélygarázs egész felszínén részleges talajcserét végeztek, a liftházat visszabontották a hatóságok által előírt mértékben. A burkolatépítés során több mint 2000 négyzetméternyi felület újult meg mészkő és gránitkövekből. A beruházás részeként felújították a Petőfi szobrot is, mely méltó helyére, a színház elé került. A virágosítás tervezésekor fő szempont volt, hogy a növényzet összhangban legyen a tér geometriájával, valamint a Petőfi Színház építészeti stílusával.

Videónkban a Petőfi téren járók véleményét is megkérdeztük. Videó: Bokor Bence

Fodor Tamás megköszönte a tervezők és kivitelezők munkáját, s nem utolsósorban a soproniak türelmét és támogatását. Ezt követően a szökőkút játéka alatt a polgármester és Abdai Géza alpolgármester gyerekekkel közösen átvágta a szalagot, így a teret hivatalosan is átadták.

Kerekes Attila városi főmérnök a nyugatmagyar.hu-nak elmondta, a tervezés során rengeteg ötlet felmerült. A belvárosi környezet adta a legtöbb inspirációt, valamint Kuslics Tibor főépítész is sokat segített. A kivitelezés már jóval bonyolultabb és összetettebb feladatnak bizonyult, különösen a látványszökőkút megépítése és a növénykazetták megfelelő elhelyezése.

˝Egy rossz állapotú örökséget kellett felszámolni, mindenki átérezte a feladat fontosságát. Ha végignézek a téren, elégedett vagyok az elkészült munkával˝ - tette hozzá zárásként Kerekes Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonták: Elmarad az István a király Kőszegen

A jogtulajdonos visszavonta a játszási engedélyt, így a kőszegi Várszínházban elmarad az István a… Tovább olvasom