Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

George Clooney-t letartóztatták a tatabányai rendőrök! -videó

Pontosabban azt a férfit vették őrizetbe, aki a színész fényképével igazolta magát. A gyanú szerint lopást követett el házastársával együtt.

Egy 77 éves esztergomi bácsihoz ment be F. József és F. Józsefné 2014. június 17-én - kezdődik a police.hu beszámolója.

A pár azt állította, az önkormányzatnál dolgoznak és a férfi egészségi állapotáról érdeklődtek.

A jóhiszemű sértett beengedte az idegeneket a lakásába. A gyanúsítottak elterelték a bácsi figyelmét és ellopták a szekrényben tartott készpénzét.

A sértett csak a tettesek távozását követően vette észre, hogy meglopták, ezután értesítette a rendőrséget. A rendőrök azonnal a tettesek felkutatására indultak.

Ismerték a személyleírásukat, valamint annak az autónak a rendszámát is, mellyel elmenekültek. Az adatokat Komárom-Esztergom megye valamennyi szolgálatban lévő rendőrének megadták, így fogták el a gyanúsítottakat.

Felismeri George Clooney-t?
Felismeri George Clooney-t?

A bűncselekmény elkövetését követően Tatabányán a mozgóőri szolgálatot ellátó Tircsi Gábor rendőr törzsőrmester észrevette a keresett gépkocsit.

Értesítette kollégáit, akik a tatabányai vasútállomástól nem messze megállították a kocsit és igazoltatták a benne ülő nőt és férfit.

A járőrök átvizsgálták a járművet és a gyanúsítottak ruházatát, csomagjaikat. A házaspárnál nagyobb összegű készpénzt találtak, melyet lefoglaltak.

Az egyenruhások több hamis igazolványra is rábukkantak a jármű átvizsgálása során. Az egyiken F. József, mint nyomozó kapitány szerepelt, a másikon George Clooney fényképe volt látható, egy harmadik segítségével pedig az asszony igazolta magát egy ismert énekesnő fényképét felhasználva.

Videó: police.hu

A gyanúsítottaknál személyazonosító okmány nem volt, és a rendőrök kérdésére valótlan adatokat diktáltak be. Személyazonosságukat, előállításukat követően, a Tatabányai Rendőrkapitányságon tudták csak megállapítani a járőrök.

Így derült ki, hogy F. Józsefet több rendőrkapitányság és bíróság is körözte. A házaspárt a tatabányai egyenruhások átadták az esztergomi nyomozóknak, akik gyanúsítottként hallgatták ki őket. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben vizsgálják, hogy a házaspár követte-e el további hasonló jellegű bűncselekményeket.
A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyel kamionsofőrök verekedtek a 86-os főúton

Azt nem tudni, miért, de két lengyel kamionsofőr összevitatkozott a 86-ös főúton. Pofon is csattant,… Tovább olvasom