Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Geológus vizsgálja a leomlott löszfalat Ságváron

Geológus vizsgálja hétfőn annak a löszfalnak az állapotát, melynek leomlása két gyermek halálát okozta a Somogy megyei Ságváron.

A löszfal szombaton egy építkezésnél indult meg és maga alá temetett két kisgyermeket, akiknek az életét már nem tudták megmenteni a kiérkezők rendőrök, tűzoltók, mentősök.

A balesetben egy felnőtt férfi is megsérült. A település egyik külterületen lévő ház mögött akartak beton támfalat készíteni a tulajdonosok, hogy a löszfal ne dőljön rá az épületre. A háztulajdonos ötéves kisfia és a szomszéd 11 éves kislánya a közelben játszott, amikor betemette őket több köbméternyi lezúduló föld.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.


Szombaton történt:

A település kömpei részén, a külterületi lakott övezetben lévő Csalogány utcában, egy háznál az épület mögötti löszfalba akartak beton támfalat készíteni a tulajdonosok - mondta el Kecskés Gábor, Ságvár polgármestere az MTI-nek.

A helyszínen dolgozó férfiak éppen azért végezték a munkát, hogy a házra ne dőljön rá a löszfal. A polgármester tájékoztatása szerint a férfiak egy 1 méter mélységű, 16 méter hosszúságú és 60 centiméteres szélességű árkot ástak, a tulajdonos ötéves kisfia és a szomszéd 11 éves kislánya pedig a területen játszott, amikor a föld elindult, és amelynek nyomása mintegy 10-15 köbméter földet zúdított a gyermekekre. Kecskés Gábor közlése szerint a gyermekek felett 1,5 méter földtakaró volt, amely nyakig betemetett egy 35 éves férfit is. Őt, miután kiásták, a mentők kórházba szállították.

Bíró Gábor rendőr százados, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a baleset helyszínén az MTI tudósítóját arról tájékoztatta, hogy a rendőrök a riasztást követően perceken belül kiérkeztek, majd puszta kézzel és ásókkal kezdték meg a gyermekek keresését. Mint mondta, az ő gyors és megfeszített munkájuk nyomán előbb a kislányt, később a kisfiút találták meg.

A település polgármestere hozzátette, a helyszínre érkező földi és légi mentőegységek a föld alól kiszabadított gyermekeket egy órán át próbálták újraéleszteni, de sajnos nem jártak sikerrel. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást.

A rendőrség munkavédelmi szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit. A polgármester saját hatáskörében 30-30 ezer forint azonnali gyorssegélyben részesítette a gyermekek hozzátartozóit. Az MTI információi szerint hétfőn geológus érkezik a helyszínre, aki megvizsgálja a löszfal állapotát, és megállapítja, mi okozta az omlást.

A gyors segítség is későn jött...

Bíró Gábor rendőr százados, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, az ő gyors és megfeszített munkájuk nyomán előbb a kislányt, később a kisfiút találták meg.

Kecskés Gábor polgármester az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a helyszínre érkező földi és légi mentőegységek a föld alól kiszabadított gyerekeket egy órán át próbálták újraéleszteni, de sajnos nem jártak sikerrel.

Fotó: MTI
Fotó: MTI


A balesetben egy 35 éves férfi megsérült, őt a leomló löszfal nyakig betemette. Miután őt is kiásták, a mentők a kórházba szállították. A százados elmondta: a rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást.

A rendőrség munkavédelmi szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit - közölte a sajtóreferens.

Fotó: MTI
Fotó: MTI


Elzőmény:

A balesetről Pintér Sándor, a Somogy megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese tájékoztatta az az MTI-t, s ezt követően Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az elsődleges hírek szerint a 6 és 11 éves gyermekek, egy kisfiú és egy kislány életét többszöri újraélesztési kísérlet ellenére sem tudták már megmenteni.

Fotó: MTI
Fotó: MTI


A rendőrségi szóvivő arra a kérdésre egyelőre még nem tudott válaszolni, hogy a kislány vagy a kisfiú a fiatalabbik áldozat.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Mankapunka 2010. július 26. 01:44
  „szabó úr

  Teljesen más egy magyar és egy amerikai sorállomány. Én csak az itthonit ismerem.

  Nagymama is megmondta az ő idejéből itthon magyarországon,nem amerikában,hogy az ment el anno akkor katonának aki lusta volt dolgozni.”
 • 26. SC 2010. július 25. 22:09
  „24. hozzászólás Mankapunka Nem értetted meg amit írtam....
  Légy családszerető,békés,józan életű.Ez az ellentétje.”
 • 25. szabo1936 2010. július 25. 16:57
  „Mankapunka
  Nem minden nyugdijas katona viselkedik ugy ahogy te leirted en is az vagyok mar 1978 ben 21 ev utan mentem nyugdijba US Army 42 evesen utana azonal elmentem dolgozni amig nem lettem 65 eves.Nem ismerem a magyar katonai eletet de nem ertem,hogy miert van az ot az utolso haboru 1945 veget ert mi a problema?”
 • 24. Mankapunka 2010. július 25. 13:57
  „SC

  Olyan biztos nem leszek,mert a mai napig nem bírom ezeket az öntelt nyugdíjas katonákat az országban.
  Valakiknek érzik magukat,pedig nem különbek nálam.

  Egyet tudok, 70 %-a verte a családját otthon,ez az amit nagyon utálok.

  Régen volt egy osztálytársam,akit azért elvert az apja szíjjal,mert 4-est vitt haza 5-ös helyett.
  Akiket meg most látok,hogy dolgoznak a Honvédségnél,azok meg idegroncsok lesznek.

  Alkoholizmusról nem is beszélve,amit művelnek,mikor hullán van,meg agresszív,mint az állat.”
 • 23. meteor* 2010. július 25. 13:53
  „Szoval Kisalfold 5 eves volt a csalad gyermeke vagy 6? A 11 eves szomszed kislany mit keresett ott?
  A 35 eves ferfi, aki szinten megsebesult hogyhogy 16 meteren keresztul nem latta, hogy ott voltak a gyerekek? Ezek szerint majdnemhogy megvoan az elso szamu gyanusitott. Ha a pasira is raesett a loszfal, akkor o is ott lehetett a helyszinen, szoval az o nemtorodomsegen is alapult a tragedia. A szulok mar megint elmulasztottak hogy figyeljenek a gyerekekre! A fal leomlasa volt a raadas”
 • 22. buggyant 2010. július 25. 13:38
  „miért van lefényképezve egy eresz meg két tarkó? Inkább ne tegyenek ide semmilyen képet. Elég a szöveg. Az is nehezen megy.”
 • 21. SC 2010. július 25. 12:19
  „Sajnálom.
  Te légy az ellentétje!!!”
 • 20. Mankapunka 2010. július 25. 11:47
  „SC

  Ilyen rohadt nyavalyás kirugott katona,mielőtt nyugdíjba mehetett volna lepattintották,és még a viccosztályra is bekerült-e miatt.

  Magára gondoló,nagyalföldi gyerek. Annyira el van telve magától,mint ez a sok nyugdíjas katona,akik mindig mondják,hogy milyen fáradtak,meg fáj mindenük,de közben meg dolgozik mindegyik a nyugdíj mellett.

  Kinek kell egy ilyen ember,aki verte a családját otthon. Seggarc,hála a jü égnek lelépett,mikor észrevette,hogy a fiai felnőttek,és visszanyalt a fagylalt,és ő kapta a végén a pofont.”
 • 19. nagy_greg 2010. július 25. 03:59
  „10. rick_, a Cartman hol van? Nagyon ismerős a hangod......”
 • 18. SC 2010. július 25. 00:20
  „Na,aztán te is szeretheted jóapádat...”
 • 17. Mankapunka 2010. július 24. 23:16
  „6. Roly 2010.07.24. 20:12

  Tényleg igazságtalan az élet,hogy ilyen fiatalok meghalnak,helyettük inkább apám döglött volna meg.”
 • 16. tati 2010. július 24. 22:12
  „azért építettek volna betonfalat,mert féltek,hogy leomlik-világos,ez a legbiztosabb játszóhely két kisgyereknek....
  őrültek,súlyos árat fizettek érte.
  nagyon sajnálom a gyerekeket,nekik nem is lehetett veszélyérzetük,de hogy a felnőttek ekkora barmok voltak,az már sok!
  istent meg felejtsük el,gondolom annyira szerette őket,hogy azonnal magához kellett szólítania őket....

  bla bla,a matrixot hamarabb bekajálom,mint azt hogy valaha létezett ez a Rodolfó elődje....

  attól függetlenül tiszteletben tartom,ha valaki kínzó vágyat érez arra,hogy a drága idejét a templomban töltse el,meg a pénzét a papokhoz hordja.”
 • 15. Krisztácska 2010. július 24. 22:08
  „Én mindig azt mondom ,hogy az őrangyal vigyázz rájuk(gyerekekre).De!! Vigyázz te is ,mert az ördög sem alszik!!!
  Nagyon sajnálom őket!!
  Részvétem!!!”
 • 14. 1olvasó 2010. július 24. 21:34
  „Tragédia! Részvétem a családnak!

  A cikkhez csak ennyit megint: "A rendőrségi szóvivő arra a kérdésre egyelőre még nem tudott válaszolni, hogy a kislány vagy a kisfiú a fiatalabbik áldozat."
  Válasz a cikkben! "tulajdonos ötéves kisfia és a szomszéd 11 éves kislánya "
  Nem mintha ez lenne a legfontosabb most, de ilyenekkel van tele minden cikk.”
 • 13. balazsmail 2010. július 24. 21:00
  „9. bananaobama 2010.07.24. 20:31

  Nem akarom védeni a sokszor tényleg semmit nem érő cikkeket, de a kérdésekre max az tud választ adni, aki ott volt. Nem hinném, hogy az a legfontosab dolguk/gondjuk most, hogy a Kisalföldnek nyilatkozzanak... Legyen elég a sajnálatos tragédia híre, a többi úgysem változtat semmin....

  Részvétem a családoknak.”
 • 12. Patriot 2010. július 24. 20:58
  „"egy 1 méter mélységű, 16 méter hosszúságú és 60 centiméteres szélességű árkot ástak"

  Mindezt egy leomlófélben lévő löszfal alatt!
  Drága árat fizettek a saját butaságuk miatt, arról nem beszélve, hogy erre engedélyük sem volt.”
 • 11. Ettyi 2010. július 24. 20:38
  „Ez egy borzalom. Részvétem a családnak!”
 • 10. rick_ 2010. július 24. 20:38
  „Isten van. Tragédiák is vannak és lesznek is. Az ember nem Isten, hogy ezt megakadályozza.
  Ítélkeznie pedig annak szabad, aki minden körülménnyel tisztában van...

  Naponta 25 ezer ember éhen hal éhen, évente 10 millió 5 éven aluli gyerek hal meg gyógyítható betegségben...
  Van Isten, de az ördög is bennünk él, kár szépíteni.

  Részvétem.”
 • 9. bananaobama 2010. július 24. 20:31
  „Nagyon sajnálatos eset, de ilyen rosszul és hiányosan összerakott hírt egyre gyakrabban olvasok itt. Rohadtul fel tudom húzni magam ezen mert az információ éhségemet ezek az idevetett sorok csak még jobban felcsigázzák. Hol történ pontosan? Hogy történt az eset? Miért omlott rájuk a fal? Együtt volt e a három ember?
  Voltak e ott többen is? És még sorolhatnám tovább a kérdéseimet.
  Kösz a félinformációkat!”
 • 8. SC 2010. július 24. 20:21
  „Részvétem a családnak!
  Rettenetesen szomorú,ha ilyen fiatal életek hunynak ki.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelmeztetés: ismét viharos szél várható

A Dunántúlon, valamint az északkeleti országrészben a többfelé erős északnyugati, északi szelet… Tovább olvasom