Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Gázpisztolyt szegezett tanára homlokához egy 14 éves diák

A tatabányai diák brahiból vitte be magával az iskolába a tár nélküli fegyvert. A 14 éves gyereket őrizetbe vették.
Öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az a 14 éves tatabányai diák, aki tár nélküli gázpisztolyt emelt tanára homlokához. A diákot őrizetbe vették - értesült az MTI Hírcentrum.

Mint az m1 esti Híradójában kedden elhangzott: történelemórán dolgozatíráshoz készülődött az osztály hétfőn egy tatabányai általános iskolában. A diákok és a tanárnő már az osztályteremben voltak, mikor az utolsó diák is megérkezett. A 14 éves fiú azonban ahelyett, hogy csendben leült volna a helyére, egy tár nélküli rozsdás gázriasztó fegyverrel a kezében a tanárnőhöz sétált, majd a tárgyat a tanárnő homlokához emelte.

A diáktól végül az ifjúságvédelmi pedagógus vette el a fegyvert. Gyanúsítotti kihallgatása során a fiú elmondta, hogy a rozsdás gázriasztó fegyvert tár nélkül találta egy tatabányai méhtelepen és "brahiból" vitte be magával az iskolába. Azt is tudta, hogy a gázriasztó csöve belülről rozsdás és tár nélkül egyébként sem működik.

A fiatallal szemben felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A diák jelenleg őrizetben van, de maximum 72 óráig tarthatják bent - hangzott el az m1 Híradójában.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Pikulics 2011. december 14. 20:15
  „Aki fegyvert fog, az nem fiatalkoru többé. Az felnött. Tehát kapjon felnött büntetést. Örizetböl kerüljön elözetes letartóztatásba, mert esetleg "brahiból" ismételni fog. Azt pedig meg kell elözni.”
 • 22. MeXx 2011. december 14. 16:46
  „1. már rég nincs semmi rendben egy olyan iskolában, ahol az igazgató saját tanára ellen nyilatkozik. Szégyen.
  2. azért, mert nem tudott a tanárnő fegyelmezni, nem visz be egy diák fegyvert, és nem szegezi a tanár fejéhez. Igenis ki kell emelni a társadalomból, különben előbb-utóbb ez is normálissá válik és golyóálló mellényben kell várnunk a gyerekeket az iskolába, vagy minden reggel motozással kezdeni.

  Ez messze van a gyerekcsínytől...”
 • 21. gall 2011. december 14. 11:02
  „4. mc 2011.12.13. 21:43
  ------------------------------------------------
  Több,mint tőkéletes,amit írtál !”
 • 20. tricse 2011. december 14. 10:54
  „7 vanessa
  hát nem írhattam le direktbe,hogy remélem jól megagyalják:)))”
 • 19. sopronilakos55 2011. december 14. 10:53
  „Persze a tanárok se állnak ki egymás mellett. Hiába verik őket naponta. Nekik kéne beadniuk a felmondásukat egyszerre az egész országban és addig semmit nem tenni, míg az állam nem garantálja a testi épségüket.
  Megint csak kár a szóért...”
 • 18. vanessa 2011. december 14. 10:29
  „Szép napot!most olvastam ,hogy az apa sirva könyörgött, hogy ne vigyék el a fiát, mit is irtam tegnap? gyerekcsinyt mond az apa, nem akart rosszat, erről ennyit.Aki meg szidja a tanárokat menjen el tanitani, megtudja majd mi a magyarok Istene a sok elkényeztetet szemtelen gyerek mit müvel vele,”
 • 17. SC 2011. december 14. 09:48
  „15. M.Andrea
  Ha ez tényleg így történt,mélységesen szégyellheti magát az igazgató...!”
 • 16. bojtár 2011. december 14. 09:37
  „Azt megint elfelejtették közölni,hogy ismét roma származású fiatalemberről van szó.”
 • 15. tati 2011. december 14. 09:22
  „ANYÁDAFATELEPEN.
  csak nem a Te gyereked volt? :-)
  .....
  meg az is,hogy gázpisztolyod sem volt,f.ngod sincs róla milyen sérülést okozhat...
  ha rozsdás,ha nem,ha működik,ha nem,azért ismerjük el,emellett a gusztustalanság mellett nem lehet szó nélkül elmenni.
  az ilyenek 10 év múlva a sétálóutcán vágják le a fejedet.
  lehet hogy most ERŐS JÁNOS vagy Te is,én is ezt gondolom magamról,viszont tizenegypár év múlva már vén .... leszel Te is,és is,ezzel a kinevelt nemzedékkel..... <moderálva...>”
 • 14. M.Andrea 2011. december 14. 09:02
  „Tegnap, az iskola igazgatója azt mondta, hogy a pedagógus, akit ez az inzultus ért, mindigis túlérzékeny volt és nem tudta fegyelmezni a gyerekeket. Felháborító, hogy még ez az igazgatónak nevezett szemlély ilyet merészel mondani!!!
  Lehet, hogy nehezebben fegyelmez egy pedagógus (a mai világban egyákltalán nem könnyű, mint köztudott), de az megdöbbentő, hogy a kollégáját védelmébe sem vette, pedig ez az eset még egy erőskező, fegyelmezni tudó pedagógussal is megtörténhet.”
 • 13. zakarias3 2011. december 14. 08:50
  „Kalasnyikovot a tanároknak!”
 • 12. SC 2011. december 14. 08:32
  „9. anyádafatelepen
  A hozzászólásaidból látni,vajmi kevés tisztelettel vagy a tanárok felé.Miért?Keményen fogtak?:-)
  Láttál már gázfegyvert?Nem hiába fegyver a neve!A halántékhoz szorítva,elsütve, súlyos,akár halálos sebet is ejthet!Ha bejártál biológia órákra rendesen/kétlem/akkor tudhatod,hogy a halántéknál a legvékonyabb a koponya csont,a fegyverből rendkívül gyorsan kiáramló elegy akár meg is repesztheti.A nyomás belülről pedig nagy károkat tehet.Ezt már fizikának nevezik.:-)
  A másik dolog,a tanárnő gondolom nem fegyverszakértő s nem is szabadnapos terminátor.Lát felvillanni egy fegyvert,ami hirtelen a halántékához kerül...Mit érezhetett?...Nagyon sajnálom a hölgyet!
  Nagyon jó helyre került a kis takonypóc,egy 14 éves kölyöknek már tudnia kell,miért nem játék már egy rozsdásodó gázfegyver sem...”
 • 11. Tündenéne 2011. december 14. 08:17
  „9. anyádafatelepen 2011.12.14. 00:31

  Az a helyzet, hogy 1. a törvény erre is kiterjed, 2. a tanárnéninek miért kellene fegyverszakértőnek lennie? 3. Láttunk már régi, rozsdás bombát, gránátot, ami aztán szépen felrobbant, megnyomorítva a vele játszó (nem csak) gyerekeket, 4. ha most nem tanulja meg, később simán besétálhat a gyerek egy műanyag pisztollyal bankot rabolni, na ott se mondhatja, hogy "hát ez csak egy játékfegyver volt", mert az ijedség, a félelem, az bizony valódi lenne ott is, és valódi volt itt is. És ez a lényeg.”
 • 10. IV.Béla 2011. december 14. 07:54
  „9. anyádafatelepen!

  Neked nincs gyereked, igaz?”
 • 9. senkialadár 2011. december 14. 07:32
  „"tudta, hogy a gázriasztó csöve belülről rozsdás és tár nélkül egyébként sem működik"
  aki ezt enyhitő körülménynek,mentségnek veszi az huzzon el ebből az országból,vagy azonnal engedjenek ki minden olyan posta,vagy bankrablót aki csak egy játékfegyverrel rabolt,hisz ő is tudta hogy nem igazi.
  Akinek ilyen gondolatai vannak,hogy egy tanárt lőfegyverrel fenyeget azt azonnal kezelésbe kell venni,nem szabad szabadon ereszteni amig nem változik a fejben valami.”
 • 8. vanessa 2011. december 13. 22:17
  „tati, lehet a szülö jokat nevet rajta.védeni fogja a gyerekét mert azt mondja gyerekcsiny volt,”
 • 7. vanessa 2011. december 13. 22:15
  „tricse, miért a rendörnek kell meg nevelni? a szülönek kutya kötelessége nevelni,mc, igy igaz, mikoir mi fenyitést kaptunk az iskolában a szüleim nem mentek be megverni a tanitot.Nagyon el vannak kapatva ezek a mai gyerekek, de ezt otthonrol hozzák, ja sok szülö nem is tudja hol csavarog este 11 kor a 10 éves gyereke, hányat láttam ilyent a lakotelepen.”
 • 6. tati 2011. december 13. 22:08
  „a kis szemétláda....büszkék lehetnek rá a szülei.
  nos,most kell ilyen esetekben példát statuálni,amíg nem késő.
  hozzáteszem,tényleg megérdemelne 1-2 év javítót az ilyen.
  aztán ott lenne ideje elgondolkodni a baromságán.
  persze a munka után,mert amíg a kaja árát nem keresi meg munkával,zabálni se adnék neki.”
 • 5. vanessa 2011. december 13. 22:07
  „na nem csak azok Dr Kotász, menjél egy iskolába nézd meg hogy viselkednek a gyerekek, ha tanár rájuk szol hogy figyeljen az orán, szemberöhögik,Ha ha hallaná a buszon hogy beszélnek a tanárokrol a diákok, elmehetne tanitani és nem tudom meddig birná,a mai gyerekeknek jogaik vannak de kötelességük nincs.Nem adják meg a tiszteletet se nevelöknek se szülöknek,A szülö azzal roja le a szeretetét,hogy erején felül megveszi amit a gyerek ohajt.Arra nem nem neveli meg,hogy amiért ő megdolgozott azt megkéne becsülni.”
 • 4. mc 2011. december 13. 21:43
  „Valamikor réges régen, de nem a világ kezdetén, ha gyerekként, óvodásként, iskolásként lazán fogalmazottan: deviáns viselkedésem miatt kaptam egy pofont, pajeszhúzást, seggrepacsit a szüleim minden hiszti nélkül vették tudomásul, hogy gyermekük nem az elvárható normának megfelelően viseltetett, viselkedett.
  Ha felpanaszoltam, akkor kakaómegvonás, vasárnap a fekete fehér Foxi Maxi megvonás, játszótér látogatássi lehetőség megtagadása volt a kiegészítő bünti.
  Felnőttem úgy, hogy ha kellett, nevelő célzatttal kaptam és volt akkora ráérzésem a világra, hogy tudtam, megérdemeltem az eljárt kezű büntetést.
  Akiktőlkaptam, a következő pillanatokban már, mint egy szeplőtlenre tekintettek, szerettek, megbecsültek.
  Sem akkor, sem most évtizedekre visszamenően nem gondolok sem NEVELŐIMRE, sem SZÜLEIMRE haraggal, indulattal.

  A gyermekeim felnőtte.Kaptak jó példá és az úgynevezett seggrecsapós fegyelmezést is csak egy - két alkalommal kellett elsütni. A kezünk nem kéjből járt el és a gyerek sértettségi könnyei (nem fájdalom miatti) mellett sokszor a mieink is megindultak.

  A nevelő szándékú fizikai ráhatás mérsékelt alkalmazása nem a fizikai fjdalomra irányuló, leginkább az önérzet megsértését, felülbírálását irányzott elérni.

  Az, ami napjainkban előferdül, az botrány.

  Legeleőször is nevezett csótányt kaptárba kell pakolni. Az, hogy az életkora miatt hova kötelezi, az mind1.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőröknek hajtott a munkagépével - Börtönbüntetésre ítélték

A férfi tavaly februárban Sárváron a munkagépével nem állt meg a rendőri felszólításra, majd nekihajtott egy rendőrségi autónak. Tovább olvasom