Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Folyik a 86-os főút zalai szakaszának felújítása

A jövő év végére készül el a 86-os főút csaknem 38 kilométer hosszú zalai szakaszának teljes felújítása - tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A magyar-szlovén határ és a vasi-zalai megyehatár között húzódó útvonalon jelenleg a 75-ös és a 86-os főút körforgalmi csomópontjától északi irányban lévő, 6 kilométer hosszú szakaszon folynak a munkálatok. Emellett Kozmadombja átkelési szakaszán 2 kilométer hosszú szakaszon is dolgoznak a kivitelezők, akik teljesen átépítik a pályaszerkezetet.

A korszerűsítés révén 11,5 tonna tengelyterhelést is elbíró burkolatot kap a főútvonal, amelyen felújítanak 7 hidat – közülük egynek kicserélik a felső szerkezetét -, kialakítanak 3 új csomópontot, egy meglévőt pedig átépítenek. Mindezen túl forgalomcsillapító szigeteket, valamint egy új autóbusz-fordulót is építenek.

A tervek szerint a beruházást 2011 őszének végére fejezik be, a közlekedők pedig nem sokkal a jövő év vége előtt vehetik birtokba a megújult útszakaszt. A korszerűsítés nyomán jelentősen nő a közlekedés biztonsága, az útpálya alkalmassá válik a nagyobb tengelyterhelésű járművek közlekedésére is.

A munkálatokat a Colas Út Zrt. és a Colas Alterra Zrt. alkotta Colas Konzorcium nyerte el pályázaton.

A projekt 7,1 milliárd forintból az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg. A támogatás aránya 100 százalék, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig európai uniós támogatás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napkollektorokkal fűtenek Gelsén

Napkollektorokkal fűtik az iskolát, az óvodát, a tornatermet és a tanuszodát, de a medencék vizét is a Zala megyei Gelsén. Tovább olvasom