Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Fidesz: botránykeltő volt a szombathelyi szocialisták sajtótájékoztatója

Botránykeltőnek nevezte a szombathelyi szocialisták szerdai sajtótájékoztatóját a városi önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Szakály Gábor azt írta: a szombathelyi városháza előtt az MSZP két önkormányzati képviselője azt nyilatkozta, hogy nem szerepelni akarnak, és nem támadják a városvezetést; tették ezt a város Fő terén, ahol botrányt keltő, rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak.

Horváth Attila, az MSZP-SZTKE (Szabadelvű Társas Kör Egyesület) frakció önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta: alkotmánysértő, hogy a városi közgyűlés költségvetési rendeletében csak az egyéni mandátumot szerző helyi képviselők számára biztosít évi egymillió forintos képviselői keretet, a listán megválasztott képviselőknek nem.

Hozzátette, hogy emiatt a Vas Megyei Kormányhivatalhoz fordultak. A helyzet megoldása a szocialisták szerint egyszerű: a közgyűlés vegye ismét napirendjére a költségvetést, és módosítsa a rendelkezést.

A Fidesz-KDNP-frakció vezetője közleményében kiemelte: az MSZP nem először támadja a város vezetését, a legutóbb a jogi, valamint a pénzügyi és gazdasági bizottság összevonása miatt fordult a megyei kormányhivatalhoz. A felvetésükre a választ éppen a minap kapták meg: teljességgel megalapozatlan volt a kérelmük - tette hozzá.
A MSZP képviselői szerinte "csúsztattak" akkor is, amikor beszámoltak arról, hogy a kormányhivataltól tájékoztatást kaptak az adatgyűjtésről és a vizsgálat elindításáról, hiszen az önkormányzatok törvényességi felügyeletét ellátó hivatalnál minden beadványt megvizsgálnak, és az ügyek eldöntése előtt természetesen begyűjtik a szükséges információkat is - szögezte le a frakcióvezető.

A Fidesz-KDNP frakciója megdöbbenve értesült arról, hogy a MSZP "rátámadt a szombathelyi önkormányzatra", és visszautasítja a "fölösleges, hangulatkeltő, populista nyilatkozatukat" - írta Szakály Gábor.

Molnár Miklós (Fidesz), Szombathely költségvetési ügyekért felelős alpolgármestere a sajtótájékoztató után az MTI érdeklődésére elmondta: észlelték a problémát, és már a következő közgyűlésen módosítani fogják a költségvetési rendelet vonatkozó részét.

Azt javasolják, hogy szűnjön meg az úgynevezett képviselői keret, a szóban forgó 15 millió forint pedig kerüljön bele egy városfejlesztési alapba, amelynek felhasználásáról ezután nem az egyes képviselőknek, hanem a városfejlesztési bizottságnak lesz joga dönteni - fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akadálymentes a lenti és zalaegerszegi bíróság

Összesen csaknem 50 millió forintos beruházással, európai uniós támogatással akadálymentesítették a… Tovább olvasom