Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Felújították a Répcelaki Rendőrőrsöt

Elkészült a külső hőszigetelés, nyílászárók cseréje, az épület palafedésének cseréje, valamint az akadálymentesítés is megvalósult.

Az épület az 1970-es években épült, az általános iskola alsó tagozatának elhelyezésére. 1992-ben került a főkapitányság tulajdonába. Répcelakon 1992. október 1-je óta működik őrs. A jelenlegi épületet 1993. júniusában avatták fel. 19 fős létszámmal működik, illetékességi területéhez Répcelak városán kívül 20 község tartozik, amely kb. 7000 fő lakosság számot jelent.

A bűncselekmények megoszlását tekintve a vagyon elleni jogsértések előfordulása a meghatározó. A közlekedésbiztonsági helyzetet jelentősen befolyásolja a 84-es, 86-os számú főútvonalak forgalma. A baleseti szempontból veszélyesnek ítélt útszakaszokon balesetek megelőzésére tekintettel rendszeres a közúti ellenőrzés.

Az épület felújításához két egymástól független uniós pályázaton elnyert pénzösszeg került felhasználásra. Nevezetesen Répcelak Város Önkormányzatával közös pályázati forrásból (12.220.000 Ft), valamint az Országos Rendőr-főkapitányságtól kapott támogatásból (1.360.000 Ft) elkészült a külső hőszigetelés, nyílászárók cseréje, az épület palafedésének cseréje, valamint az akadálymentes bejárathoz a rámpa megépítése.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság által elnyert pályázati forrásból (7.319.443 Ft) az épület teljes akadály-mentesítésére és a hozzá kapcsolódó autóparkoló és térburkolat megépítésére került sor.

Az épület belső festését, burkolását a Nyugat-dunántúli Gazdasági Ellátó Igazgatóság szakemberei végezték a főkapitányság költségvetéséből (400.000 Ft). A bútorzat cseréjére további támogatást (500.000 Ft) biztosított a helyi önkormányzat. A kivitelezési munkálatok 2010. november közepén fejeződtek be. A rendőrőrs megújult épületét amelyet csütörtökön avatták fel.

Az eseménnyel egyidejűleg az ˝Év Körzeti Megbízottja˝ díjat is átadták. Simon Zsolt rendőr főtörzsőrmester kapta az elismerést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbikos országgyűlési képviselők nyírták a füvet Esztergomban

A Jobbik négy országgyűlési képviselője motoros fűnyírókkal nyírta a füvet csütörtök délután Esztergomban, az akciót tiltakozásul szánták a polgármesteri hivatal ellen. Tovább olvasom