Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Felborult tűzoltóautó a soproni Győri úton - galéria

Erdőtűzhöz igyekezett az a gépjárműfecskendő, amelyik csütörtökön este 9 óra körül Sopronban, a Győri úton felborult.


A járműben csak a vezető tartózkodott, s a balesetben könnyebben sérült. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A Sopronban csütörtökön történt tűzoltóautó balesettel kapcsolatban a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletvezetője, Pákai László őrnagy megkeresésünkre elöljáróban elmondta, a Soproni Tűzoltóságra este 9 óra körül érkezett bejelentés, ami szerint Sopronkövesd külterületén lángokat láttak. A helyszínre 3 gépjárművett riasztott az ügyelet.

– A tűzoltóság erdőtüzes gépjárműfecskendője megkülönböztető jelzés használatával vonult a megadott helyszín irányában, és vonulás közben Sopronban, a Győri úton felborult. Ennek során a jármű érintőlegesen ütközött egy közlekedési táblával, amelyet kidöntött, valamint egy vasbeton lámpaoszloppal. Az autóban csak a gépjármű-vezető tartózkodott, aki a baleset során könnyebb sérülést szenvedett. A rendőrségi helyszínelés után a balesetet szenvedett gépjárművet a győri parancsnokság helyszínre riasztott daruja segítségével sikerült talpra állítani – mondta Pákai László.

Felborult tűzoltóautó Sopronban


Az őrnagy arról is tájékoztatott, hogy a különleges szer gépkocsi vezetője rutinos, tapasztalt pilótának számít. Több mint 10 éve rendelkezik nemzetközi és hazai tehergépjármű-vezetői tapasztalattal.

– Kollégánk a jármű tulajdonságait jól ismeri, megfelelő vezetési tapasztalattal  és a megkülönböztető jelzésű gépjármű vezetésére jogosító pályaalkalmassági (PAV) vizsgával rendelkezik. A balesetet szenvedett jármű minden hazai és uniós szabványnak megfelel, érvényes műszaki vizsgával rendelkezik. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. A keletkezett kárról a kárfelmérés a szakemberek bevonásával megkezdődött – tudtuk meg Pákai Lászlótól.

Hiányzik a képzés

A soproni esethez nagyban hasonló történt a közelmúltban Nagykanizsa környékén.
Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke portálunknak elmondta: bár, a jogszabályi környezet megvan, mégsem működik jól a képzési rendszer.

- Hiába van egy tapasztalt, rutinos egykor kamiont is vezető sofőr, az Unimogok a felépítésük miatt másfajta vezetési technikát igényelnek. Nagy szükség lenne arra, hogy a vezetők rendszeresen vegyenek részt olyan képzésen, ahol a valós helyzeteket lehet szimulálni tette hozzá az érdekvédő.

Korábban:

Megkülönböztető jelzéssel haladó tűzoltóautó borult az oldalára csütörtökön este Sopronban. Szabó Jenő rendőr alezredes, soproni rendőrkapitány elmondta: vélhetően az úthibák és a sebesség helytelen megválasztása miatt a tűzoltóautó hátulja megcsúszott, a sofőr próbált korrigálni, de elvesztette uralmát a járműve felett, ami a bal oldalára borult. Egy közlekedési tábla ki lett döntve, és egy lámpaoszlop is megrongálódott.

A sofőr a biztonsági övet használta, őt a mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Sallai Péter tű. alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője hozzátette: a bejelentés szerint erdő aljnövényzete égett, ide vonult a soproni tűzoltóság Mercedes-Benz Unimog erdőtüzese. A Győri úton egy enyhe ívű kanyarban 70 km/órával haladt, amikor a borulás történt.

A volánnál tapasztalt sofőr ült, más nem volt vele. A balesetben 100 liter habképző anyag folyt az útra, amit a tűzoltók feltakarítottak. A tűzoltóautót a győri tűzoltóság darujával állították kerekeire. A tűzjelzés vaklármának bizonyult - írja a lánglovagok.hu.


Csütörtök, 22 óra 20 perc - Felborult egy tűzoltóautó a Győri úti LIDL-nél csütörtök este - írta tudósítónk.

"A forgalmat a városból elterelik a Lóki sor felé, az úton végigfolyt víz, sérültekről egyelőre nem tudok" - írta portálunknak tudósítónk csütörtökön késő este.

Információink szerint a tűzoltóautót egy esethez riasztották egy közeli településre. Személyi sérülés nem történt, az ügyben vizsgálat indul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nem a Vegyépszer építi a 86-os főutat

Szerződést bontott a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) egy Vegyépszer vezette… Tovább olvasom