Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Felakaszotta magát: megtalálták a szeptemberben eltűnt rábacsanaki rendőrt

Árpás határában találták meg a Rábacsanakról szeptemberben eltűnt rendőrt, vasárnap délelőtt.
Árpás határában találták meg a Rábacsanakról szeptemberben eltűnt rábacsanaki rendőrt, vasárnap délelőtt. Simon Ferenc felakasztotta magát.

Egy jó ismerőse bukkant rá, nem messze a Rába folyótól. A rendőr özvegye nem érti, miért gondolta férje, hogy ez az egyetlen megoldás gondjaikra.

Simon Ferenc szeptember 18-án ment el otthonról, azóta nem adott életjelet magáról. Családja, bár számított a legrosszabb hírre, végig bizakodott.

Temetéséről később intézkednek. A győri rendőrkapitányság vizsgálja a tragédia körülményeit, az idegenkezűséget a rendőrök kizárták.

Részletek a Kisalföld hétfői számában.

Olvasóink írták

 • 14. pancser 2011. november 17. 21:47
  „Az öngyilkosság szomorú dolog. Mindig a magány van a háttérben, nem feltétlenül fizikai értelemben. Vannak nem kitárulkozó emberek, akikből harapófogóval kell kihúzni mi a bajuk, ha egyáltalán ki lehet. Talán ilyen volt ő is. Persze fel lehetett volna figyelni erre is de a hétköznapokban egy átlagos ember nem feltétlenül érzékeli a másik magába zárt baját. Részvétem az özvegynek, a hátramaradottaknak.”
 • 13. secret11 2011. november 16. 12:29
  „Jerry,
  tökéletesen igazad van. Túl nagy a nyomás a hivatalos szervek dolgozóin. DE én azt mondom, hogy akármekkora is a nyomás és a felelősség, ha az otthon meleg, és szeretetteljes, az sok problémán átsegíti az embert. Ha tudjuk, hogy melegségre, nyugalomra megyünk haza, ha a szeretteinkkel tudunk osztozni jóban és rosszban az ember az akadályokat is könnyebben veszi. Azonban ha ez nincs meg vagy csak az egyik fél próbálja a családot egyben tartani az plusz feszültséget tesz az ember vállára. Egy ember, hiába családcentrikus nem tud összefogni egy családot. Ahhoz kettő kell.
  Könnyű ítélkezni, társadalmi elvárásokra hivatkozni. A problémákat nem egyformán dolgozzuk fel. Hiába vannak néha jó barátok, baráti beszélgetések. Ferinek ez utóbbi megvolt. De sajnos mégsem tudtak a barátok időben közbelépni.
  Nyugodj békében Feri!
  Részvétem a fiainak és az édesanyjának!”
 • 12. Jerry 2011. november 16. 11:26
  „bősárkányi ,hát eléggé el vagy tévedve.A BTK szeirnt a gyilkosság az, ha valaki mást megöl.Az öngyilkosság társadamilag nem elfogadott, a természettel ellentétes cselekedet,ezért elítéli a társadalom.Azonban az egyes cselekmények vizsgálata során mindig kiderül, hogy épen társadalmi okokra vezethető vissza a cselekmény. Könnyebb elitélni valakit ,mint segíteni neki.Azon sem ártana elgondolkodni, hogy miért olyan gyakori egyes társadalmi rétegekben kis hazánkban az öngilkosság.A családok,az egyének kilátástalan helyzete egyre több emberben okoz feloldhatalan feszültséget.Azt irod,hogy " a rendőröktől több fegyelmet várna el az ember, önmagukkal szemben is."Hát ez az,a társadalom több elvárást támaszt egy rendőrrel szemben, ugyanakkor több elvonást is alkalmaz velük szemben.Gondolok itt épen a kedvezményes nyugdij megvonására, bérelvonásra stb.Egy rendőr, tűzoltó szinte naponta élsben éli át azt,amit a társadalom egyes tagjai csak tv képernyőn pár percbe látnak,és szörnyúlködnek. Eszükbe sem jut, mit érezhetát az,aki ott van, éd teszi a dolgát,nap mint nap.Aztán mikor nyugdijba megy, napont hallja, hogy dologtalan,és vissze kellvezetni a munka világába.Nem tudom, hogy ezen okok is vezethettek e szomoru cselekményhez, de biztos volt benne szerepük.Ezért több megértést kérek az emberektől,és megbecsülést azoknak, akik a társasdalomért, az emberekért dolgoztak esküjükhöz hiven, és a hatályos törvény szerint nyugálomyába vonultak, vagy kényszerültek. Sajnálom a családját, részvétem a hozzátartozóknak.
  Nyugodjék békében.”
 • 11. inci-finci 2011. november 15. 18:27
  „Szenzáció hajhász cím. Emberek...! Miért ez a favágó-stílus?”
 • 10. pacalpöri 2011. november 15. 18:00
  „A világ leggyávább emberei az öngyilkosok, akik csak a saját gondjukat oldják meg a tettükkel, hátrahagyva a "szeretteiknek" egy csomó megoldanivalót!
  Régen az öngyilkosokat még a temető külön részébe is temették!!!”
 • 9. Star-Spangled 2011. november 14. 21:36
  „#2 "ongyilkossag is gyilkossag" es bebortonzik!!!!!! HOL??????? Szaud Arabiaba???? Erdekes dolgokat irogatsz!!!!!!
  Vagy Bosarkanyba??????”
 • 8. bősárkányi 2011. november 14. 10:46
  „Úgy lehet, ahogy 7. hsz, hokiel írja, akkor viszont nem kevés a pillanatnyi elmezavar ebben a kis országban.”
 • 7. hokiel 2011. november 14. 08:32
  „Az öngyilkosság elmezavarban történik, olyan állapotban kerül valaki, hogy nem működnek az egészséges életösztönök. Ne bántsátok az özvegyét, van elég baja, ez el fogja kísérni egész életén át.”
 • 6. kroly 2011. november 14. 07:58
  „Nyugodj békében feri!
  Sajnos ezt a feladatot híbássan oldotad meg ,van mág rendes nö akivel boldog lehettél volna.”
 • 5. skorpio66 2011. november 14. 06:47
  „Nyugodj békében Feri!”
 • 4. alekínyó 2011. november 13. 21:33
  „Hát igen. Most gondolkodhat az özvegy.......csak már késő!”
 • 3. Hyppolit 2011. november 13. 21:18
  „Milyen kilátástalanság kellhet ahhoz, hogy valaki véget vessen az életrének. Nem ismretem, de nagyon sajnálom. Valószínű nagyon nyomós oka lehetett...”
 • 2. bősárkányi 2011. november 13. 19:34
  „Érdekes. Engem is ez a mondat ragadott meg, mint az 1. számú hsz íróját.
  Szóval voltak ott gondok. Az eltűnésekor az kb. ellenkezőjéről számoltak be.
  Persze, a rendőr is ember, de talán a rendőröktől több fegyelmet várna el az ember, önmagukkal szemben is.
  Vannak olyan országok, ahol az öngyilkossági kísérletet tevőket, tehát a sikertelen öngyilkosokat bebörtönzik, mert az öngyilkosság is gyilkosság.”
 • 1. Mátyásfeketeserege 2011. november 13. 18:53
  „Részvétem.. Sajnálom a Ferit.

  "A rendőr özvegye nem érti, miért gondolta férje, hogy ez az egyetlen megoldás gondjaikra."

  most erre mit is irjak ugyis kimoderálják...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben ítélték el a szombathelyi hajléktalan férfit

Rongálás miatt öt hónapos börtönbüntetést szabott ki a győri bíróság arra a szombathelyi férfira,… Tovább olvasom