Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Feketemunkások a karácsonyfák között

Megleptek egy fenyőfatermelőt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei és végrehajtói a Nyugat-dunántúli régióban.

A több milliós adótartozással rendelkező vállalkozó a feketemunkások után jelentős bírságra számíthat, ám adótartozását azonnal megfizette, mivel ezer fenyőfa volt a tét.

A pénzügyőrök egy Zala megyei fenyőfa-kitermelést végző gazdálkodó telephelyén tartottak ellenőrzést. Mint kiderült, a területen konténerben laktak a feketemunkások. Az éppen a fenyőfák kalodába csomagolását végzők társadalombiztosítási bejelentésének ellenőrzésekor kiderült, hogy csupán két alkalmazottat jelentettek be, heten pedig (makedón és román állampolgárok) feketén dolgoztak.

A NAV adatai szerint a gazdálkodónak több mint 3,5 millió forint adótartozása halmozódott fel. A pénzügyőrök jelzése alapján az adóigazgatóság végrehajtói a vállalkozó szállításra kész ezer darabos fenyőfakészletét lefoglalták. Végül nem kellett árverezni, mivel a gazdálkodó adótartozását azonnal megfizette, hogy a fenyőket még karácsony előtt eladhassa.

A feketemunkások miatt azonban bírságra számíthat, személyenként akár 1 millió forintra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyver helyett szántóföld: 11 honvédségi ingatlant kap a megye

Győri, tényői és vági ingatlanokat (lő- és gyakorlótér) ad a honvédség a gazdáknak. Tovább olvasom