Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Fejszével verte agyon munkatársát

Az áldozatnak csaknem negyven sérülése volt és órákon át tartott haláltusája.
Jogerősen 17 év fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától kedden a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki két éve fejszével agyonverte munkatársát Zalaegerszegen.

A Zala Megyei Bíróság első fokon kiszabott ítéletét annyiban változtatta meg a táblabíróság, hogy egy kisebb összeggel mérsékelte a vádlottra kiszabott bűnügyi költséget, amely így is meghaladja a 3,1 millió forintot.

A döntés ellen fellebbező férfi ügyvédje a különös kegyetlenség minősítés ejtését, valamint - erre, továbbá az 58 éves vádlott korára és közepesen korlátozott beszámíthatósági képességére hivatkozva - a büntetés jelentős enyhítését kérte.

Az ügyész ezzel szemben azt hangoztatta: az áldozat csaknem negyven sérülése és órákon át tartó haláltusája megalapozza a minősítést, a közepes beszámíthatóság egyetlen oka pedig a vádlott és a sértett mértéktelen alkoholfogyasztása volt.

Szántó József az utolsó szó jogán úgy nyilatkozott, megbánta, sajnálja, amit tett.

Az első fokú ítélet szerint a két férfi a gyilkosság napján együtt dolgozott, közben italoztak. Összeszólalkoztak, a leittasodott vádlott a társára támadt; ököllel ütötte, majd egy fejszével mért csapásokat lábára, fejére, homlokára, arcára, és többször a sértett testére csapott az eszközzel.

Ezután a férfi a szomszédokhoz ment, hogy segítséget kérjen, de összefüggéstelen beszédét nem értették, és elzavarták. A sértett eközben belehalt sérüléseibe. Később a férfi maga hívta ki a zalaegerszegi rendőrkapitányságot, mondván, holtan találta ismerősét, de előbb az derült ki, hogy az áldozat halálát erőszak okozta, majd hamarosan az is, hogy ő az elkövető.

Olvasóink írták

 • 13. Lone_wolf.. 2011. november 09. 10:50
  „A halálbüntetés nem megoldás mert nem szenved ? És? Neki jó mert nem szenved . Az államnak jó mert nem kell a tartásával járó költségeket évekig évtizedekig állnia. Az áldozat rokonainak jo mert neki annyi volt. A társadalomnak jó mert soha sem kerül ki és nem tehet ilyesmit többet. Mindenkinek jó.
  Kivéve az önjelölt társadalom pszichológusokat. A halálbüntetésben a lényeg hogy a megfelelő embert végezzék ki és ne mást.”
 • 12. pappe 2011. november 09. 08:27
  „Mikor is volt ez? Mert a címből és a melléje írt nagy zöld "Frissítve" szócskából első olvasatra úgy tűnik, mintha friss eset lenne...”
 • 11. BsBe 2011. november 09. 08:02
  „Lehet, hogy a halálbüntetés nem megoldás. De azért "Hét év fegyházbüntetéssel, illetve öt év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta kedden a Fővárosi Ítélőtábla azt a fiatal nőt és férfit, akik 2007 szeptemberében agyonverték (Kézzel, kalapáccsal ütötték, verték, fojtogatták, majd egy ágyneműtartóba rejtették, miután meghalt) újszülött kislányukat a Pest megyei Vecsésen, mert nem kívánták felnevelni gyermeküket. " - azért az ilyen ítéletek sem.”
 • 10. Star-Spangled 2011. november 08. 22:13
  „Sajnos hianyzik a kotel szo a magyar igazsagszolgaltatasba!!!”
 • 9. colomano 2011. november 08. 20:09
  „A halálbüntetés nem megoldás.
  Ezt már tudták a középkorban is, ezért nem volt, csak nagyon ritka esetben.”
 • 8. senkialadár 2011. november 08. 20:01
  „most akkor gondoljuk el melyik a fontosabb,hogy ez az ember bűnhődjön pár évet majd újra közöttünk jár ez a vadállat,vagy a társadalom biztonsága a lényegesebb...
  én azt mondom ilyen embert vagy soha többé ne engedjenek emberek közé,egy magánzárkában rohadjon el,vagy inkább ne is bűnhődjön ki kell végezni a pics... az a biztos,úgy már nem okoz senkinek gondot 17 év múlva se,ezek a hajlamok benne vannak ezt nem igazán lehet kiölni belőle,ahogy belőlem se azt hogy szeretem a pizzát.”
 • 7. soproni 2011. november 08. 18:54
  „Természetesen az alkohol nincs tiltólistán,pedig rosszabb bármelyik drognál! Hatása alatt nagyon sok baleset történik,sok a vétlen áldozat,családi életek omlanak össze és tragédiákkal végződnek a viták,mint jelen esetben is.”
 • 6. bazel 2011. november 08. 17:23
  „A halálbüntetés jó megoldás lenne! Hiszen meghalni senki nem akar legyen az bármilyen alkoholos vagy drogos befolyásolás alatt!
  Csak nem merik bevezetni mert az unióban mi lennénk az elsők és azokat mindig megkövezik!”
 • 5. klj_54 2011. november 08. 16:58
  „Nem írom le a kivégzés menetét mert kimoderálnának!
  Ami lényeges: az ítélet végrehajtása és az eszmélet elvesztése között nem telik el 40 másodperc.
  Az pedig nem büntetés!
  Szegeden élek, van pár börtönőr ismerősöm akik azt mondják, hogy az életfogytosok vannak komoly gondban, már azok akik nem jöhetnek ki.
  Mert ugyan van korlátozott mozgási lehetőségük, de vegetálásra kényszerülnek.
  Bent a börtönhierarchiában pedig már oda a nimbuszuk, tehát megalázottként élik vegetálásuk napjait.
  Nos ez az igazi büntetés!”
 • 4. paris18 2011. november 08. 16:13
  „Szerintem, azzal csak segítenének neki ha halálra ítélnék. Így legalább élete végéig azzal a tudattal kell élnie, hogy megölt valakit, valamint 17 év fegyház sem lehet leányálom. Egyébként ilyen barmoknál, nem hiszem, hogy visszatartó ereje lenne a halálbüntetésnek.”
 • 3. tefegu 2011. november 08. 15:46
  „Kár, hogy nincs halálbüntetés Magyarországon...”
 • 2. Csipetke 2011. november 08. 14:18
  „A halálbüntetés lenne az igazi, ilyen barbárbak!”
 • 1. Joco124 2011. november 08. 13:19
  „Amerikában ezért villamosszék jár, Magyarországon ejnye bejínye.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptomi tragédia: Pápaiak az áldozatok között

Meg nem erősített információk szerint a pápai áldozatok közt két nő, egy férfi és egy gyermek van. Tovább olvasom