Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Fejlesztik a buszozást Hévízen

A környék négy települését is bekapcsolva indul buszközlekedési fejlesztés Hévízen és térségében: a fürdővárosban új buszpályaudvar épül, korszerűsítik és kiegészítik a térségben a megállóhelyeket, illetve megteremtik az összeköttetést a sármelléki repülőtérrel.

Papp Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester a támogatási szerződés pénteki aláírásakor elmondta: a közel kétszázmillió forintos, a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből finanszírozott programhoz Hévízen kívül Alsópáhok, Cserszegtomaj, Nemesbük és Sármellék önkormányzata csatlakozott konzorciumi partnerként.

Az új hévízi pályaudvar kialakítása, a meglévő megállók felújítása és az újak építése várhatóan jövő nyárra elkészül, és ezzel jelentősen átalakulhat a térség közösségi közlekedése.

Kifejtette: a mostani autóbusz-pályaudvar helyett újat építenek a város keleti részén, a nagyparkoló közelében. Felújítanak a városban és a környező településeken 16 buszmegállóhelyet és további öt újat építenek.

A város a jövő évi költségvetéséből tervezi, hogy saját autóbuszokat is vásárol a környékbeli településeket is bekapcsolva a közösségi közlekedésbe. Ez azért is fontos, mert Hévízen van a térségben a legtöbb munkahely, ezért a dolgozók kényelmesebb közlekedése is megoldhatóvá válik, de hosszú távon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporttal való összeköttetés is elérhető.

A polgármester jelezte azt is: a város két-három éven belül szeretné megvalósítani nagyléptékű közlekedési koncepcióját, amelyben jelentős részt képvisel a közösségi közlekedés megvalósítása. A települést elkerülő út elkészülte után pedig a városban megszűnhet a tranzitközlekedés is - tette hozzá.

Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője azt mondta: a régióban megyénként egy-egy ilyen nagyságrendű közlekedésfejlesztési pályázat támogatására volt lehetőség. A 196 millió forintos támogatás az ország egyik legjelentősebb turisztikai központjának azért is fontos, mert nemcsak a helyi közösségi közlekedés, hanem a különböző közlekedési formák - busz, kerékpáros és légi - összekapcsolását is elősegíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól indul a szezon Hévízen

Az előzetes szállodai foglalások alapján jól indul a nyári szezon Hévízen, ahová idén a közeli… Tovább olvasom