Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Fegyvereket és lőszereket találtak a rendőrök egy szelestei háznál

A fegyverek és lőszerek beazonosítása folyamatban van.Szerda délután H.T. szombathelyi lakos személyesen megjelent a Sárvári
Rendőrkapitányságon és bejelentést tett, hogy katonai iratokat illetőleg
nagyobb mennyiségű lőszert és lőfegyvert szeretne leadni.

Az ügy kapcsán elrendelt házkutatás során megállapítást nyert, hogy az egyik Szelestén található házban valóban nagyobb mennyiségű lőszer és lőfegyver található. Ezek beazonosítása jelenleg is folyamatban van, illetőleg szakértők vizsgálják, hogy a fellelt tárgyak közül, melyek azok, amelyek éles illetőleg hatástalanított állapotúak.

A helyszíni szemle még csütörtökön is tart több helyszínen, ezért a nyomozás érdekében egyéb részletekről nem kívánunk nyilatkozni - tájékoztatott Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Sárvári Rendőrkapitányság vizsgálja az esettel kapcsolatos összes körülményt. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására vonatkozóan.


Korábban:

Fegyverek és lőszerek után kutatnak a rendőrök a Vas megyei Szelestén - erősítette meg szerda este a rendőrség. Az MTI tudósítója a helyszínről azt jelentette, hogy a település főutcájában lévő egyik családi háznál több tűzoltó és egy mentőautó is megjelent.  

Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság  szóvivője csupán annyit közölt, hogy a településen rendőri intézkedés folyik, a kollégái helyszínelnek, amelynek során fegyvert és lőszereket is találtak, ám részletekről egyelőre a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott felvilágosítást. Bővebb tájékoztatást csütörtökre ígért a szóvivő. 
 
A Berzsenyi Dániel utcában, vagyis a település főutcáján lévő  családi háznál több tűzoltó és egy mentőautó is megjelent. Az MTI  tudósítója beszámolt arról is, hogy a háznál újságírók és televíziós  stábok váltották egymást, a helyszínelő rendőrök azonban senkinek nem mondtak semmit. Azt sem erősítették meg, amit a környéken lakók közül többen tudni véltek, hogy tűzszerészek dolgoznak odabenn.  

Az utca egyébként kihalt volt, járműforgalom sincs esténként a  környéken, amióta megépült az elkerülő út. A közeli buszmegállóban  várakozók sem tudták mire vélni a rendőri intézkedést. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekes lopás: Három tyúkot és két nyulat vitt el

Porpácon három tyúkot és két nyulat vitt el egy helybéli lakos. A házkutatás után meglettek az… Tovább olvasom