Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Fegyver helyett szántóföld: 11 honvédségi ingatlant kap a megye

Győri, tényői és vági ingatlanokat (lő- és gyakorlótér) ad a honvédség a gazdáknak.
Országszerte összesen 262, önálló helyrajzi számmal rendelkező ingatlant, legelőként, szántóként használható egykori lőteret, gyakorlóteret ad át idén a Magyar Honvédség a Nemzeti Földalapnak hasznosításra - írta a kisalfold.hu kedden.

Portálunk megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, és azután érdeklődött, Győr-Moson-Sopron megyében melyik településeket érinti a program.

"A honvédelmi és a vidékfejlesztési tárca, valamint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet törekvései kedvezően érintik Győr-Moson-Sopron Megye agráriumát és lakosságát, hiszen Győrben 8, Tényőn 1, Vágon 2 önálló helyrajzi számú ingatlan, összesen mintegy 252,5 hektárnyi (ha) területet adnak át" - tudta meg a kisalfold.hu.

A válaszból azt is megtudtuk, hogy a "Honvédelmi Minisztérium felülvizsgálta a honvédelmi célra felesleges HM vagyonkezelésű ingatlanok körét, s eddigi törekvései eredményeként 262 önálló helyrajzi számú ingatlan átadását kezdeményezte a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet részére, elősegítendő azok hazai agrárgazdaság vérkeringésébe történő visszaáramlását. A honvédelmi tárca reméli, hogy ezáltal is sikerül hozzájárulnia a magyar mezőgazdaság fejlődéséhez és a helyi foglalkoztatottság javításához."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úton fekvő férfit gázoltak halálra Zalaegerszegen

A helyszínen életét vesztette az a 65 éves férfi, aki az úton feküdt, amikor reggel átgázolt rajta egy személyautó. Tovább olvasom