Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Fegyházbüntetésre ítélték a szombathelyi valutaváltó kirablóit

Nem jogerősen fegyházbüntetésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék csütörtökön azt a három férfit, aki kétszer is kirabolt egy valutaváltással foglalkozó férfit Szombathelyen.
A bíróság kétrendbeli rablásban és kétrendbeli testi sértésben mondta ki bűnösnek őket, az elsőrendű vádlottra tíz év, a másodrendűre hét év, a harmadrendűre mint visszaesőre kilenc év fegyházbüntetést szabott ki.

A vádlottak 2010 februárjában, majd 2011 novemberében rabolták ki a sértettet, és összesen több mint ötmillió forintot zsákmányoltak tőle. Egyikük mindkét esetben fémrúddal támadt az áldozatra, az első esetben súlyos, életveszélyes sérüléseket okozva.

Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy mindkétszer az elsőrendű vádlott támadt rá a sértettre, a másodrendű vádlott vette el a pénzt, a harmadrendű vádlott pedig a felbujtó volt.

A másodrendű vádlott esetében több volt az enyhítő körülmény, a bíróság a büntetés kiszabásánál a büntetlen előéletet, az őszinte és feltáró jellegű beismerő vallomást, valamint azt is figyelembe vette, hogy a vádlott megtérítette az általa okozott vagyoni kár jelentős részét.

Az elsőrendű és a harmadrendű vádlottak esetében ilyen enyhítő körülmények nem voltak, sőt a harmadrendű vádlott esetében, mivel különös visszaeső, a bíróság kizárta a feltételes szabadlábra helyezés későbbi alkalmazásának lehetőségét is.

A másodrendű és a harmadrendű vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az elsőrendű vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős, az iratokat a törvényszék a Győri Ítélőtáblához terjesztette fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 milliárd forint fejlesztést kapott eddig Veszprémnek

Az elmúlt három és fél év alatt 20 milliárd forint fejlesztési pénz jutott Veszprémnek - mondta… Tovább olvasom