Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Február óta csökken a regisztrált álláskeresők száma Fejérben

A regisztrált álláskeresők száma Fejér megyében február óta folyamatosan, összesen csaknem 4.500-zal csökkent - közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának szervezési szakreferense az MTI-vel kedden.

Jankóné Szépe Mónika tájékoztatása szerint az első félév végén 21.818 regisztrált álláskeresőt tartottak számon a megyében, 836-tal kevesebbet, mint májusban. Az álláskeresők száma valamennyi kistérségben mérséklődött.

Munkaerő-piaci szempontból júniusban is Enying és Sárbogárd térsége volt a legkedvezőtlenebb, Mór pedig a legkedvezőbb helyzetben.
Az enyingi és a sárbogárdi térségben a nyilvántartott álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya - a regisztrált munkanélküliek számának csökkenése ellenére - a megyei 13,3 százaléknál lényegesen magasabb, 21, illetve 20,2 százalék volt júniusban.

Az álláskeresőknek az első félév utolsó hónapjában az előző havinál 240-el kevesebb, 1.064 új álláshelyet kínáltak, s a hónap végén 1,101 üres álláshely szerepelt még a munkaügyi kirendeltségek nyilvántartásában. Egyötödére szakmunkások, negyedére betanított, felére pedig segédmunkások jelentkezését várják.

A munkaügyi központ tájékoztatása szerint az első félév utolsó hónapjában 4 munkáltató - egy ipari, illetve 3 éttermi vendéglátással és közétkeztetéssel foglalkozó cég - 182 dolgozó elbocsátásáról döntött, létszámbővítést egy vállalkozás sem jelentett be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz év Brigetióban - szenzációs régészeti leletek a komáromi kiállításon

Szenzációs, eddig a nagyközönség által sohasem látott régészeti leleteket vonultat fel az ókori… Tovább olvasom