Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Esztergom kontra Suzuki: a város 940 millióra perli az autógyárat

Az esztergomi önkormányzat 940 millió forintos keresetet indít a magyar Suzuki Zrt. ellen egy előszerződést követően meghiúsult telekvásárlás miatt.
Az esztergomi önkormányzat 940 millió forintos keresetet indít a magyar Suzuki Zrt. ellen egy előszerződést követően meghiúsult telekvásárlás miatt - írja a szeretgom.hu internetes oldal. Tétényi Éva (független) polgármester az MTI-nek elmondta, nem ért egyet a per indításával, mivel számára fontos, hogy a város adófizetői biztonságos környezetben dolgozhassanak.

Mivel a képviselő-testületi határozat zárt ülésen született, a polgármester az ügyről nem kívánt többet közölni; nem cáfolta és nem erősítette meg a szeretgom.hu további értesüléseit. A portál információi szerint a Magyar Suzuki Zrt. vállalta, hogy zöldterületi mutatóinak javítására megvásárol egy telket az ipari parkban, ha a város a vételár jelentős részéből körforgalmat épít az üzemhez. Erről 2008 január 14-én előszerződést kötöttek.

Az autógyártó azonban utóbb elállt az adásvételtől, arra hivatkozva, hogy az önkormányzat a megállapodásban foglalt kötelezettségeit csak részben teljesítette. A szeretgom.hu szerint az önkormányzat az időközben megépített körforgalom költségét - 331 millió forintot - szeretné a Suzukira terhelni, valamint peres úton elérni, hogy a gyár az előszerződés alapján mégiscsak kösse meg a szerződést az önkormányzattal.

Az előterjesztést Steindl Balázs, az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke, a helyi Fidesz-frakció vezetője készítette. Steindl Balázst az MTI-nek nem sikerült elérnie, a Suzuki kommunikációs vezetője, Ruska Viktória pedig azt közölte, hogy amíg nem tájékozódott körültekintően az ügyben, nem nyilatkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novemberben választanak Nagycenken

November 6-án szólítják az urnákhoz a nagycenkieket, hogy polgármestert és önkormányzati… Tovább olvasom