Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Észak és dél háborúja Siófokon: kordon a vállalkozók között

Siófok legforgalmasabb korzóján az önkormányzattól utcahasznosítási jogot kapott, a sétányt fenntartó vállalkozók fémkordonokkal vették körül azokat az üzleteket, amelyek nem járultak hozzá a sétány fenntartásának közös költségeihez.
Siófok legforgalmasabb korzóján az önkormányzattól utcahasznosítási jogot kapott, a sétányt fenntartó vállalkozók fémkordonokkal vették körül azokat az üzleteket, amelyek nem járultak hozzá a sétány fenntartásának közös költségeihez - írta csütörtöki számában a Somogyi Hírlap.

Az újság közlése szerint alapvetően az északi, vagyis a Balaton-part felöli vállalkozók azok, akik összefogtak, közös cégük, a Petőfi sétány Kft. nevében, és a korzó másik, déli oldalán levő vállalkozások az elszenvedői a kordon-akciónak. Az ügy előzménye, hogy a Petőfi sétány Kft.-t alkotó 23 üzlettulajdonos 2007-re saját költségén, 160 millió forintból újíttatta fel és építtette át a korzót. A korzó déli oldala akkor még javarészt beépítetlen volt, több üzletet azóta húztak fel oda.

Szerdán a kordonokkal elkerített, de teljesen el nem zárt üzletek hiába hívtak ki közterület-felügyelőket és rendőröket, azok távoztak a helyszínről, miután átnézték a felek papírjait. Hegyi Károly, az egyik elkerített üzlet tulajdonosa elmondta, a korzó korábbi felújítása hátrányosan érintette, és 2007-ben nem szabad akaratából, hanem kényszer hatására írt alá egy négy évre szóló megállapodást a közös költségek viseléséről. Ellenkező esetben nem járultak volna hozzá a többiek, hogy megnyissa a frissen épült üzletét a sétány felé.

A megállapodás tavaly járt le, de már akkor sem fizette ki a ráeső 750 ezer forintot, mert úgy érezte, nincs mögötte teljesítés, illetve nincs szüksége arra, hogy takarítsanak, őrizzenek helyette, mivel neki is megvannak erre az emberei. A Somogyi Hírlap információi szerint 15 millió forintba kerül a sétány évi közös költsége szemétszállítással, takarítással, őrzéssel, biztonságikamera-üzemeltetéssel. Varga Tamás, a Petőfi sétány Kft. ügyvezetője azt nyilatkozta a lapnak, hogy stratégiai döntést hozott a cég 23 tulajdonosa a kordonok felállításával, amelyekre reklámplakátok kerülnek, és az így befolyó összeget kívánják a korzó fenntartására fordítani. Cáfolta, hogy bárkit megfenyegettek volna. Közlése szerint általuk bérbe vett közterületről van szó, amelyen továbbra is biztosított az autós és a gyalogos közlekedés, és senkit nem zártak el a forgalom elöl.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb álláskereső Veszprém megyében

Veszprém megyében 437 fővel kevesebb munkanélkülit tartottak nyilván júliusban júniushoz képest, míg… Tovább olvasom