Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Ellenszavazat nélkül fogadták el Szombathely költségvetését

Ellenszavazat nélkül, egy tartózkodás mellett fogadta el Szombathely 4,4 milliárd forint hiánnyal tervezett 2011. évi költségvetését az önkormányzat közgyűlése csütörtökön.

A hiányból 1,8 milliárd forint a működésből ered, ebből 1,1 milliárd forint még az előző évekről húzódik át, az idei év működésének hiánya viszont az előirányzat szerint már nem haladhatja meg a 498 millió forintot. A fejlesztési hiány több mint 2,5 milliárd forint.

A város adósságállománya jelenleg 16,5-17 milliárd forint, ehhez jön még hozzá az önkormányzat százszázalékos tulajdonban lévő vagyonhasznosító cégének hétmilliárd forint körüli tartozása.

A 21,4 milliárd forint mérlegfőösszegű büdzsé szinte minden területen megszorításokat tartalmaz, kevesebb pénz jut az idén egyebek között az oktatás és a kultúra finanszírozására, szociális ellátásokra, többet szánnak viszont út- és hídfelújításokra, járdák és játszóterek építésére. Folytatják, illetve befejezik az előző önkormányzat idején indított nagyobb beruházásokat, de úgy tűnik, az idén hasonló léptékű fejlesztéseket nem indítanak.

Az önkormányzat összességében az előző évi 258 millió forint helyett csak 210 millió forintot fordíthat szociális segélyezésre, és jelentősen csökkentette azt a jövedelemhatárt, amely alatt a rászorulók hozzájuthatnak a támogatásokhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasúti átjáróban koccanó autónak ütközött a vonat Szombathelynél

Vasúti átjáróban ütközött össze két személygépkocsi Szombathely határában a 87-es főúton… Tovább olvasom