Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Elkészült a Veszprémi Állatkert új orrszarvúháza és -kifutója

A házban a szavanna kifutó állatait: négy szélesszájú orrszarvút, az afrikai antilopokat és a zebrákat helyezik el.
Elkészült a Veszprémi Állatkert 900 négyzetméter alapterületű orrszarvúháza és -kifutója - jelentette be Török László, az állatkert igazgatója Veszprém polgármesterével közös sajtótájékoztatóján kedden az állatkertben.

Az igazgató elmondta, hogy a beruházás az 1,2 milliárd forintból, európai uniós és központi kormányzati támogatással megvalósuló ZooEvolúció projekt keretében épült meg. A házban a szavanna kifutó állatait: négy szélesszájú orrszarvút, az afrikai antilopokat és a zebrákat helyezik el.

Az igazgató kiemelte: a mai kor turisztikai elvárásainak minden tekintetben megfelelő orrszarvúház és -kifutó lehetővé teszi, hogy a látogatók télen vagy rossz időjárás esetén is megtekinthessék az állatokat.

Az új kifutó építésére Török László tájékoztatása szerint azért is szükség volt, mert jelenleg két orrszarvúbika lakik az állatkertben, melyek együtt nem tarthatók. A két hím, Pablo és Rafiki ugyanis egymással is harcba szállna a két nőstényért, Rebekáért és Narunáért.

A beruházást méltatva Porga Gyula, Veszprém polgármestere úgy fogalmazott, európai színvonalú állatkert épült az elmúlt években a városban. Hozzátette, a fejlesztésektől azt várják, hogy többen látogatnak majd Veszprémbe, és nemcsak az állatkert, hanem a város egyéb turisztikai attrakcióinak látogatottsága is növekszik.

A Veszprémi Állatkert történetének eddigi legnagyobb szabású, mintegy 1,2 milliárd forint értékű fejlesztéssorozata az Európai Unió 481,2 és a központi kormányzat 718,8 millió forintos támogatásával valósul meg. A projekt várhatóan májusban zárul a madárröpde átadásával. Az 5000 négyzetméteres röpde flamingóknak, skarlát íbiszeknek és rózsás kanalasgémeknek ad majd otthont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Dunántúl volt az újkőkori földművesek sztrádája

Magyar archeogenetikusok és régészek megtalálták a hiányzó genetikai láncszemet a földművesség… Tovább olvasom