Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Elfogták a zsákos gyilkosság gyanúsítottját

A szombathelyi rendőrség elfogta azt a 23 éves férfit, akit egy 17 éves lány megölésével gyanúsítanak. A boncmesternek másfél órába telt a holttest kicsomagolása.

Beismerte az emberölés elkövetését az a 23 éves fiatalember, akit a rendőrség egy 17 éves eltűnt lány megölésével gyanúsít - közölte Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya Szombathelyen.

A bűncselekmény "zsákos ügy" néven híresült el, ugyanis az elkövető a holttestet két hónapon át, több műanyag zsákba csomagolva, házuk padlásán rejtegette. A szomszédok a tetem bomlásának szagára figyeltek fel, de csak azután tettek bejelentést, hogy a "gyanús csomagot" a későbbi gyanúsított és testvére már elszállította.

A főkapitány közlése szerint a halál pontos okáról és a bűncselekmény indítékáról a nyomozás eredményessége érdekében továbbra sem adnak tájékoztatást.

A fiatal lány eltűnését március 26-án jelentették hozzátartozói a rendőrségen, de korábban semmiféle adat nem utalt arra, hogy bűncselekmény áldozatává vált volna - hangsúlyozta Halmosi Zsolt a sajtótájékoztatón.

Az ügy azután vett fordulatot, hogy május 27-én este a Széll Kálmán utcában lakók egyike arról tett bejelentést: szomszédai egy erősen bűzlő, gyanús csomagot vittek ki a házból - mondta Palkó Andrea alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A kiérkező járőröket a későbbi gyanúsított testvére vezette el a Szombathely környéki erdőrészre, ahol - a 87-es főút mentén, egy bekötőút mellett - megtalálták a lány holttestét rejtő zsákot.
A gyanúsított az áldozatát többszörösen zsugorfóliába csavarta, kötelek, fadarabok segítségével zsugorította a holttestet, amelyet a ház padlásán, csigával és kötelekkel a gerendára felhúzva tartott - ismertette az alezredes. Palkó Andrea elmondta azt is: a boncmesternek másfél óra kellett ahhoz, hogy a csomagoló anyagokat és köteleket eltávolítsa az egyébként lemeztelenített holttestről.

A fiatal lányt ékszerei és a korábban tett szülői bejelentés alapján sikerült azonosítani, később pedig a gyanúsított megmutatta, hová rejtette el az áldozat ruházatát.

Az alezredes szerint a gyanúsított az elfogásakor és kihallgatása során is cselekvőképesnek, beszámíthatónak mutatkozott, de a bűncselekmény jellege miatt elmeorvosi vizsgálatát már elrendelték.

Rendőrök kísérik a Szombathelyi Városi Bíróság folyosóján M.Á-t, akit a rendőrség egy 17 éves eltűnt lány megölésével gyanúsít; a 23 éves fiatalember beismerte az emberölés elkövetését. MTI Fotó: Bécs
Rendőrök kísérik a Szombathelyi Városi Bíróság folyosóján M.Á-t, akit a rendőrség egy 17 éves eltűnt lány megölésével gyanúsít; a 23 éves fiatalember beismerte az emberölés elkövetését. MTI Fotó: Bécs


Prácser Gábor, az ügy kiemelt főnyomozója közölte: a nyomozás eddigi adatai szerint a holttest elszállításában segítséget nyújtó lánytestvér nem tudott a zsák tartalmáról, illetve testvére félrevezette, így őt a rendőrség nem gyanúsítja bűncselekmény elkövetésével.
Halmosi Zsolt újságírói kérdésre válaszolva elmondta: kizárható, hogy a bűncselekményt etnikai indíttatásból, vagy előre megfontolt szándékkal követték volna el, mint ahogyan azt az áldozat egy hozzátartozója feltételezi.

A vasnepe.hu úgy tudja a két nő - mivel M. Á. testvére nem találta a kulcsot - leverte a lakatot az ajtóról, és a padláson megtalálták a padlótól 170 centiméter magasságban lógó bűzlő zsákot. Közben megérkezett M. Á. is, akivel levágták a zsákot. A lánytestvér állítólag megkérdezte a fiútól, hogy mi van a zsákban, de a fiú megtévesztő választ adott. Hogy mit mondott pontosan, azt nem árulták el a rendőrök.

Olvasóink írták

 • 19. molyhos_tölgy 2010. június 02. 22:09
  „döbbenet...
  nyugodjon békében az a szegény lány!”
 • 18. Imcsi 2010. június 02. 11:49
  „Ezt-Zsákos Frodó nevében- kikérem magamnak!”
 • 17. Túrabakancs 2010. június 01. 23:26
  „Mostantól legyen a gyilkos srác neve: Zsákos Frodó”
 • 16. igazszó 2010. június 01. 18:30
  „az a ház a vasutállomással szemben lévő utca. Valóban mindig cigányok vannak kint, állandóan,ésmindig nagy hang, civakodás szokott lenni! A hangzavarba minden elment, még a szag is!”
 • 15. szabo1936 2010. június 01. 18:25
  „czindi
  Nem azert veszik el a cipifuzot mert felnek,hogy fol akasza magat hanem azert,hogy azt ne tudja fegyvernek hasznalni mint garrot az orsegi szemelyzeten.”
 • 14. bambu 2010. június 01. 17:52
  „Diplomás... az ilyeneket bírom. És? Az még semmit nem jelent! Ezt bizonyította is. Attól még, hogy diplomája van még nem kell, hogy "normális", művelt ember legyen.”
 • 13. czindi 2010. június 01. 17:18
  „Miért kell az ilyentől elvenni a cipőfűzőt!? Rengeteg gondot megoldhatna vele: jogászok hadának fizetése, papírhegyek ( erdők kiirtása!!!) koszt, kvártély ára, stb. Nyugodtan lógassa föl magát, nem kár érte. Az ilyen mindig csak a mi adóforintjainkat fogja költeni...
  <moderálva>”
 • 12. lackojr 2010. június 01. 17:08
  „Én felkötném az ilyeneket”
 • 11. viperetta335 2010. június 01. 16:50
  „Mielőtt nagyon belelendültök:a srác nem beszámítható,szerintem nem fog börtönbe kerülni.Áldozatát megfojtotta,hogy kézzel,dróttal vagy mással,nem tudom,és lehet,hogy előtte leitatta.
  Nem szeretm a cigukat,de az is az igazsághoz tartozik még,hogy a lány családja azonnal bejelentette az eltűnést,mert a lány "nem ért haza a megbeszélt időre".Ekkor még élt a mobilja,amit felvett egy férfihang,majd azt mondta "nem tudom,kikapcsolni",aztán megszakadt a vonal.Hogy aki felvette,a már halott lányhoz beszélt,vagy máshoz,szintén nem tudni.
  A tettes nem "lelenc",normális családja van,testvére diplomás.”
 • 10. kisember1 2010. június 01. 16:08
  „Az persze nem derül ki, hogyan ölte meg. Persze talán lényegtelen, mert szegény már nem él.”
 • 9. bambu 2010. június 01. 15:45
  „Vele is ezt kéne tenni! Szegény lány! :(”
 • 8. beleptem 2010. június 01. 15:14
  „"3. hozzászólás arrabonem 2010.06.01. 11:24

  Pedig a fotó alapján emberi lénynek látszik..."

  Tipikus szadista, lelenc ruházat és haj.

  Ez persze nem kerül be a kurucinfóba :DD”
 • 7. Mankapunka 2010. június 01. 12:57
  „Már már vérbeli profinak számít e téren.”
 • 6. katusza 2010. június 01. 12:40
  „Azért ez elég bizar, még az hogy elássa az áldozatot, de az, hogy mint a kötözött sonkát fellógatja a padláson, szerintem is túl sokat nézte a TV-t.”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2010. június 01. 11:28
  „A börtönben szeretik az ilyen hullámos hajú, hamvas szépfiúkat, úgyhogy majd biztos megkezelgetik odabent egy kicsit a popsiját. :) Megérdemli az ilyen állat.”
 • 4. sicc 2010. június 01. 11:27
  „Hűha, hátborzongató !
  Köszönhetjük a sok hülye gyilkossági sorozatoknak,amikben hullák,vér, erőszakos jelenetek tömbkelege van.
  Az embereknek ez már természetes, sőt ötleteket ad a gyilkos, öngyilkos hajlamúaknak.(Gyilkos elmék, a mindenféle halyszinelők ,Texasi láncfűrészes stb)A csapból is ezek folynak ,mindennap. Mást nem is tudsz nézni a tv-csatornákon este !”
 • 3. arrabonem 2010. június 01. 11:24
  „Pedig a fotó alapján emberi lénynek látszik...”
 • 2. Flexum 2010. június 01. 11:11
  „Jól elgyepálni a kis sz...házit minden nap, hogy sose felejtse el amit művelt. Szadista állat!!!!”
 • 1. Patriot 2010. június 01. 11:01
  „Hihetetlen milyen emberek vannak, az ész megáll!
  :((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Répcén

Tovább olvasom