Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Életfogytiglant kapott az ácsi kalapácsos gyilkos

Helybenhagyta a Győri Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet, így jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság azt az ácsi férfit, aki egy kőműveskalapáccsal harmincöt ütést mért áldozatára, mert szerinte az nem fizette ki neki hiánytalanul a háza felújításáért járó összeget - tájékoztatta az ítélőtábla szóvivője kedden az MTI-t.


Az elkövető, a 41 éves Markó István a leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra fegyházban letöltendő büntetéséből - tette hozzá Ferenczy Tamás.

A tettes 2008. október 17-én éjjel erősen italos állapotban behatolt az áldozat lakásába és annak nyugdíját kereste. A későbbi kihallgatásokon elmondta, hogy az ott lakó idős férfi felébredt és a nevén szólította, ekkor ő a magával vitt kalapáccsal agyonverte, de pénzt a házban nem talált - mondta el a szóvivő.

A bírósági iratok szerint a sértett és az elkövető minden nap együtt ebédelt az ácsi gondozási központban. Markó az áldozatnál 2008 őszén házfelújítási munkát vállalt, amelyet együtt végeztek el. Díjazásként 100 ezer forintban állapodtak meg, ebből azonban többszöri felszólításra is csak 40 ezret kapott meg, ezért közölte a tulajdonossal: "Akkor nem érdekelsz. Lehet, hogy még máma megöllek".

A tettest a bűncselekmény elkövetése után hét órával elfogták a rendőrök. A 41 éves, iskolázatlan és vagyontalan férfi korábban 13 alkalommal volt büntetve, lopás, garázdaság és erőszakos közösülés kísérlete miatt.

Olvasóink írták

 • 10. Csiripiszli 2010. november 03. 06:49
  „... ja, és dolgozzon a börtönben azért, hogy egyáltalán ennivalót kapjon. Ne legyen még ott sem ingyenélő, különösen ne a mi pénzünkön!!!”
 • 9. mr_akkush 2010. november 03. 00:27
  „Miért kell a dolgozó emberek adójából életben tartani egy ilyen szemétládát?”
 • 8. Madarász 2010. november 02. 22:33
  „Épp most mondták a híradóban, hogy az aki hidegvérrel megölte a barátnőjét 11 évet kapott, hát azért van annyi gyilkos, mert nem kell félni az ítélettől.
  Kicsit szigorúbban kéne és talán jobban meggondolnák.”
 • 7. SkyNet 2010. november 02. 22:01
  „Egy kalapácsot raknék azért a zárkájába....”
 • 6. senkialadár 2010. november 02. 20:17
  „állítólag azér nincs halálbüntetés mert az sokkal nagyobb szenvedés,és inkább eltartják csak szenvedjen bent a rácsok mögött,bűnhődjön meg a bűnéért még ha el is kell tartani,akkor is, de szerintem ez hülyeség,aki ilyesmiket elkövet ne is bűnhődjön,földet rá azt el van felejtve,ne bűnhődjön ott rohadjon meg a föld alatt ott már nincs vele gond többé, persze ha józan paraszti észre hallgatnának simán ledobnák egy bányába 12-16 órázni,elé tenni egy kis feleslegessé vált maradékot,amit már a kutya se eszik meg,pár óra pihenés csak hogy meg ne dögöljön (bár nem lenne az se nagy gáz),és ennyi. 13x büntetett előéletű brutális gyilkos... mi a fene van ebben az országban? :S és még szóba kerül majd a szabadlábra helyezése...pfffff”
 • 5. Madarász 2010. november 02. 19:15
  „Az életfogytiglan miért nem tart ténylegesen az élet végéig? Szerintem vissza kéne hozni a halál büntetést, sokakat feleslegesen tart el a társadalom.”
 • 4. Muki81 2010. november 02. 16:52
  „Legkorábban 71 évesen szabadulhat. Akkorra már azért nem nagyon tud ilyen dolgot elkövetni.”
 • 3. reszegenisjozan 2010. november 02. 15:59
  „Rohadtul visszatartó erejű volt az a 13 eddigi büntetés!!!!!
  Most eltarthatunk legalább 30 évig egy tanulatlan, hasztalan senkit...
  Sajnos meg mindig a Jobbik önfentartó börtöne a legjobb megoldás.”
 • 2. Csiripiszli 2010. november 02. 15:51
  „... még feltételesen sem kell kiengedni!!!!!!!!!!!!! Soha!!!”
 • 1. zsukov 2010. november 02. 14:53
  „Nem kéne inkább .....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn újraindulhat a tanítás Devecserben

Várhatóan az őszi szünet után, a jövő hétfőtől újra Devecserben tanulhatnak a helyi felső tagozatos diákok, a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulóinak létszáma azonban csökkent. Tovább olvasom