Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Éles lőszert küldtek fenyegetésként Hévíz polgármesterének

Nyomozást indított a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, miután életveszélyes fenyegetést tartalmazó levelet és benne egy éles lőszert kapott Papp Gábor, Hévíz nemrég megválasztott fideszes polgármestere.

A Fidesz közleményben tájékoztatta kedden az MTI-t arról, hogy fenyegető levél kíséretében kapott egy éles lőszert otthonában az újonnan hivatalba lépett hévízi városvezető. "A levél feladója egyelőre ismeretlen, ám a bélyegen található pecsétből kiderül, hogy a küldeményt a hévízi postán adták fel" - áll a közleményben, amely szerint Papp Gábor otthonába érkezett a levél.

"Nézd meg jól az ajándékunkat, a következőt nem a postás hozza. Ez nem fenyegetés, ez ígéret." - írta a küldemény feladója.

A hévízi polgármester a közlemény szerint kijelentette: tudatja a levél feladóival, hogy nem lehet megfélemlíteni. Október 3-án "a hévízi lakosok 16 év után változást akartak, a választópolgárok akaratából kerültem a polgármesteri székbe".

Hozzátette: amikor az önkormányzati választásokon történő megmérettetést vállalta, tisztában volt azzal, sokaknak nem áll érdekében, hogy Hévízen változás kezdődjön el. Kampánya során, majd polgármestersége első hónapjában sem titkolta, hogy Hévízen új szemléletű városvezetést valósít meg és lezárja az elmúlt évekre jellemző "elfogadhatatlan és törvénytelen ügyeket", s akik eddig "nem a tisztességes úton jártak", azokban "ez félelmet kelt".

A közlemény kitér arra, hogy Papp Gábor többedmagával korábban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyében. "Ahogy akkor, úgy most sem hagyom, hogy félreállítsanak, és a bűnösök kibújjanak a felelősségre vonás alól" - fogalmazott Hévíz polgármestere.

Papp Gábor az MTI megkeresésére elmondta: hétfő délután bontotta fel az aznap érkezett levelet, amelyben az idézettnél hosszabb fenyegetés volt olvasható. A küldemény kapcsán feljelentést tett, a rendőrség pedig lefoglalta a levelet és a lőszert is.

A hévízi városvezető hozzátette: nem először érte fenyegetés levélben, bár ilyen küldeményt még nem kapott. Amikor jó egy évvel ezelőtt a hévízi kórház kapcsán képviselőtársaival feljelentést tett, azt követően két levelet is kapott, amelyek miatt szintén a rendőrséghez fordult, de ezekben az ügyekben tudomása szerint még nem született eredmény.

Papp Gábor meglátása szerint a hévízi választási kampányhoz is köze lehet a mostani fenyegetőzésnek, az október 3-a előtti időszakban ugyanis több esetben "mocskolódó stílusú" volt a csatározás, ami miatt a helyi választási bizottság is vizsgálódott.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: a feljelentés kapcsán a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el. "A rendőrség a felderítés érdekében a szükséges intézkedéseket megtette" - fűzte hozzá.

Olvasóink írták

 • 7. reszegenisjozan 2010. november 09. 22:21
  „5. accelerator 2010.11.09. 20:14
  Akkor örülj, ha te kapsz hasonló fenyegetést!!!
  Pártállástól függetlenül, téged is károsítanak a politikai maffiózók!!!!”
 • 6. Vanderer 2010. november 09. 20:47
  „Töltény a címzetthez eljutott.Csak lassabban mint a rendszeresített sebessége.Ez a probléma?”
 • 5. accelerator 2010. november 09. 20:14
  „Csúúúúúúúcs! Minden elismerésem a feladónak! Ezt nem lehet félre érteni!”
 • 4. miracle 2010. november 09. 19:41
  „Cloeon_dipterum
  Ez meg tipikus fidesz-zombi hsz.
  Az előző ciklusban kik is kaptak port, meg gyújtóst a pártirodákba?
  Akkor persze nem harsogtál, hogy "Tipikus baloldali agresszió. Ha már néphülyítéssel nem tudják megszerezni a hatalmat, fegyvert fognak."”
 • 3. Cloeon_dipterum 2010. november 09. 19:30
  „Tipikus baloldali agresszió. Ha már néphülyítéssel nem tudják megtartani a hatalmat, fegyvert fognak.”
 • 2. háté 2010. november 09. 19:09
  „Szegény Budaházi Gyuri, és a Hunnia --lehet ezt is rá/rájuk verik!”
 • 1. csabrab 2010. november 09. 18:41
  „Nehéz a Kádár.barát korábbi polgármesternek tudomásul venni,hogy 2010-et írunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: A Torna-patakba mossa a vörösiszapot az eső Kolontárnál

Ismét nagy mennyiségű gipszet és savat kell önteni Kolontárnál a Torna-patakba. Tovább olvasom