Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Éjszakai vihar: elvitte egy óvoda tetőzetét a vihar Veszprémben

Leszakította és elvitte egy óvoda teljes tetőzetét az éjszakai vihar Veszprémben, az Avar utcában. A vihar miatt 346 esetben kellett kiszállniuk a tűzoltóknak az országban.

9 óra 32 perc

Leszakította és elvitte egy óvoda teljes tetőzetét az éjszakai vihar Veszprémben, az Avar utcában - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem ügyeletese szombaton az MTI-t.

A megyeszékhelyen mintegy 15-20 helyen dőlt ki fa villanyvezetékre vagy szakadt el a vezeték a nagy erejű vihar miatt - mondta Kővári László. Veszprémben különösen a dózsavárosi területen keletkeztek jelentősebb károk; fák dőltek autókra, közútra, épületekre, illetve elektromos vezetékekre.

A városrészben fennakadások voltak az áramszolgáltatásban. Az ügyeletes tájékoztatása szerint szintén fák dőltek ki utakra, vezetékekre, házakra és autókra Ajkán, Pápán és a környékükön is. Kővári László szerint a három városban - Ajka, Pápa, Veszprém - mintegy 7-8 épület tetejét szakította le vagy rongálta meg erősen a viharos szél.

Csetény, Szápár és Kerta községekben villám csapott lakóházakba és melléképületekbe, Hajmáskéren pedig 500 szalmabála égett villámcsapás következtében.

A megyei tűzoltóknak az éjszaka folyamán 70 riasztásuk volt - mondta Kővári László, megjegyezve, hogy szinte valamennyi egységük a helyszíneken dolgozik még szombaton kora délelőtt is.

8 óra 36 perc

A péntek éjszakai vihar miatt 346 esetben kellett kiszállniuk a tűzoltóknak az országban, a riasztások száma késő éjjeltől hajnalig több mint a duplája volt egy szokásos egész napi átlagnak.

A szolgálat megerősítésére egyedül a Veszprém megyei ügyeleten volt szükség a sok hívás miatt. A tűzoltókat elsősorban fakidőléshez, vízszivattyúzáshoz, épületkárokhoz és villámcsapás okozta károkhoz riasztották.

A legtöbb kárt a vihar Veszprémben, Zalában és Somogyban okozta. Veszprém megyén belül leginkább érintett települések Pápa, Ajka és Veszprém volt. A fővárosi tűzoltók a Budapesten keletkezett viharkárokat felszámolták.

Egy kiemeltebb esemény volt Pest megyében: Nyáregyháza településen, ahol egy családi ház tetőszerkezetét villámcsapás érte, és kigyulladt.

A ház alagsorában vegyesbolt, felette lakótér van. A kiérkező dabasi és monori tűzoltók a ház mellett lévő PB gázpalack tárolóból 76 gázpalackot távolítottak el a tűz közeléből.

A riasztást 1:21-kor kapták meg és 2:15-re már eloltották a tüzet. A ház tetőszerkezete teljes terjedelmében leégett, személyi sérülés nem történt.

Olvasóink írták

  • 1. Spitfire 2010. augusztus 14. 11:39
    „tegnap pont Veszprémben voltunk a vihar alatt, hát elég durva volt... a szállásunkkal szemben kéményeket döntött a szél, és volt hogy az egyik családi ház teteje komplett eltünt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszakadt a tető, meghalt egy munkás Zalában

Meghalt egy férfi, aki alatt beszakadt a tető, miközben annak javításán dolgozott a Zala megyei… Tovább olvasom