Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Egyedülálló bringaközpont a Bakonyban – Bringaréna, Eplény

Június első hétvégéjén ünnepélyes keretek között kerül megnyitásra az eplényi Bringarénát.

Június első hétvégéjén ünnepélyes keretek között kerül megnyitásra az eplényi Bringaréna, amely az országban egyedülálló négyüléses felvonóval, a profi bringások által kialakított downhill és cross-country pályával, illetve panoráma pályával a szomszédos ország fejlett síterepeinek modelljét követi: télen síterepként, nyáron biciklis paradicsomként fog üzemelni.

Az országban egyedülálló biciklis terep került kialakításra Eplényben. A hegyikerékpáros sportok szerelmesei június elejétől vehetik birtokba a télen sípályaként működő bakonyi hegyet.

A Bringaréna ügyvezetője, Hebling Vilmos elmondta, hogy céljuk "egy olyan pályarendszer kialakítása, amely mind a profi biciklisek, mind a kezdő sportolni vágyók igényeit kielégíti, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a kerékpáros sport még népszerűbbé váljon Magyarországon."

Az eplényi pálya már a nyár közepén otthont ad a Magyar Downhill Bajnokságnak, emellett számos egyéb rendezvényt terveznek a nyár folyamán.

A versenyek mellett a sípálya infrastruktúráját hasznosítva teljes körű szolgáltatást nyújtanak majd az aktív kikapcsolódás terén: szállás, szabadtéri és éttermi étkezés, biciklis és gyalogos túravezetés, hegyikerékpáros oktatás.

A programok mellett nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek sportolására, ennek érdekében kerül kialakításra egy gyermek tanulópálya is.

A Bringaréna egy teljesen új színfoltja lesz a hegyi kerékpározásnak Magyarországon, hiszen a bringaszállításra átalakított négyüléses felvonó itthoni terepen eddig nem tapasztalt kényelmet fog biztosítani a kerékpáros sportolóknak.

A Síaréna üzemeltetői elmondták és hangsúlyozzák, hogy a készült videó illusztráció és csak hangulatcsináló a téli szezon elejére és a nyári beharangozására.

Tehát, a biciklis sporttársaknak előre kijelölt útvonalakon, de nagy területen lesz lehetőségük szabadon kerekezni a Síarénát övező erdőben, a biciklis terep kialakítása kizárólag az illetékes hatóságok felügyelete és jóváhagyása mellet történik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 év nyitott meg a tapolcai tavasbarlang

Száz éve, 1912. május 5-én nyitották meg a nagyközönség előtt a Balaton-felvidék vonulatai közé… Tovább olvasom