Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Egy szakaszon megszünt a belvízvédelmi készültség a megyében

A Rába teljes magyar szakasza apad. A folyón Győrnél szerda reggel 286 cm-t mértek.

A Rábán bekövetkezett vízszintcsökkenésnek köszönhetően lehetőség nyílt az árpási szivattyútelepnél lévő zsilip megnyitására. Ennek következtében az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a Rába-felső belvízvédelmi szakaszán a december 9. óta fennálló I. fokú belvízvédelmi készültséget szerda 18.00 órától megszünteti.

A Rábca menti belvízvédelmi szakaszon a Hanság Főcsatorna vízszintjének megemelkedése miatt a Tarcsai Határcsatorna torkolatában lévő zsilipet le kellett zárni. A belvizek átemelése érdekében a torkolatnál szerdán mobilszivattyú kitelepítésére és beindítására kerül sor, mely éjjel-nappali üzemmódban működik.

A korábban 5 belvízvédelmi szakaszon elrendelt készültségeket továbbra is fenntartja az igazgatóság. A gyirmóti, a börcsi, a lesvári és a homok-sarródi szivattyútelepek valamint a rabkerti, bodonhelyi, királytói szivattyúállásokhoz kihelyezett mobilszivattyúk továbbra is üzemelnek.

Csapadéktevékenység az elmúlt 24 órában: a Duna szakaszán a megindult apadás tovább folytatódik.

A Rába a teljes magyar szakasza apadó jellegű. Győr térségében a vízjárás hétfőn apadó jellegű volt, szerda reggel 286 cm-t mértek. A győri vízszint a következő napokban tartósabban 300 cm-es szint alatt marad, mivel a Duna és a Rába további lassú apadására számíthatunk.
A Marcal teljes szakasza is apadó jellegű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havazott, szálingózott Győr környékén

Havazás kezdődött a Dunántúl északi részén, valamint a főváros térségében, de jelentős mennyiségre… Tovább olvasom