Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Dunántúli református egyházi napok Pápán

Tízezer résztvevőt várnak a Református Egyházi Napok a Dunántúlon (REND) elnevezésű, szombaton Pápán kezdődő rendezvényre, a két nap alatt nyolc helyszínen nyolcvan programon vehetnek részt az érdeklődők - mondta Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke pénteken sajtótájékoztatón Pápán.

Közlése szerint kétévenként - most negyedik alkalommal - rendezik meg a REND fesztivált. Nyolc évvel ezelőtt Győrben volt az első, aztán Kaposvárott, majd Komáromban tartották, s most az egyik legpatinásabb református város, Pápa ad otthont a programsorozatnak - itt van a székhelye az egyházkerületnek is -, két év múlva pedig Székesfehérváron gyűlnek össze a dunántúli reformátusok.

A püspök kiemelte: a fesztiválnak elsősorban nem az a célja, hogy "egymás hite által erősödjünk, épüljünk", hanem a nyitás a világ felé. Mint mondta, különösképpen célként határozták meg azt, hogy szervezzenek olyan koncerteket, beszélgetéseket, fórumokat és kiállításokat, amelyek ezt a "világra nyitást" szolgálhatják.

Hozzátette, hogy valahogy meg akarják "mozgatni" azokat az embereket is, akik eltávolodtak az egyháztól, esetleg negatív tapasztalataik vannak vagy közömbösek. A programok közül példaként említette a Lord és a Misztrál együttes, valamint Ákos koncertjét, s Varnus Xavér orgonajátékát.

A koncertek és más kulturális rendezvények előtt egy-két percben jelzik majd a közönségnek, hogy milyen szervezésű rendezvényen is vannak együtt - mondta Steinbach József, megjegyezve: fontosnak tartják ugyanis azt, hogy a református egyház erősödjön abban a küldetésében, miszerint az egyház a világért, az emberekért van.

A református püspök rámutatott arra, hogy az egyháznak "az emberek közé kell mennie". Mint hozzáfűzte, az egyház nem azért van, hogy "újabb határozatokat, terheket és elvárásokat helyezzen az emberek vállára", hanem azért, hogy hirdesse az élet, az öröm, a hit és a szeretet evangéliumát.

A kétnapos programsorozat keretében több mint nyolcvan kulturális rendezvényen - koncerten, kiállításon, táncművészeti eseményen, kórusok fellépésén -, különböző fórumokon és több református istentiszteleten vehetnek részt az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának hajtott egy autó Csepregen

Egy ember meghalt, egy megsérült, amikor pénteken fának hajtott egy autó Csepregen, a Dózsa utcában. Tovább olvasom