Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Digitális mérőket gyárt a BECOM Tatabányán

Tavasszal indul az elektronikai termékeket gyártó BECOM tatabányai telephelyének bővítése.

A beruházásnak otthont adó csarnokot 95 százalékban magyar kivitelezők építik fel 2011 őszére, és az új üzemrészben 40 új munkahely létesül, javítva a térség foglakoztatási helyzetét - jelentette be kedden az ITD Hungary Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség székházában Johann Bock, az osztrák cég vezérigazgatója.

Az ITDH közleménye szerint az 1,6 millió eurós telephely-bővítés után mintegy 3 millió euró értékű technológiai fejlesztést is megvalósítanak. Az új üzemegységből kikerülő digitális villanyórák a Siemens közreműködésével jutnak el Nyugat-Európába.

A vonatkozó EU szabályozás értelmében, a tagállamoknak 2018-ig át kell állniuk a digitális árammérésre. Az osztrák cég, a tervezett új gyártócsarnokban döntően digitális villanyórákat kíván gyártani, amelyet a tervek szerint a Siemens értékesít majd Nyugat-Európában.
A tervezett beruházás befejezése után a cég versenyképessége várhatóan nőni fog, így a következő három gazdasági évre legalább 5 százalékos évi árbevétel-növekedés szerepel a BECOM stratégiai céljai között.

"Az ITD Hungary a hatósági eljárások zökkenőmentes lebonyolításában, valamint a releváns gazdaságfejlesztési pályázatok kiválasztásában és beterjesztésében nyújtott segítséget a magyar BECOM-nak" - idézte a közlemény Lukácsy Gergelyt, az ITD Hungary megbízott befektetésösztönzési igazgatóját.

A beruházás megvalósításához az ügynökség magyar beszállítók felkutatásával és a működéshez szükséges engedélyezési eljárások felgyorsításával járulna hozzá.

A 2004-ben alapított BECOM Electronics Hungary Kft. elektronikus elemek és elektronikai végtermékek gyártásával, valamint after sales szolgáltatással foglalkozik. 100 százalékos tulajdonosa a BECOM Electronics GmbH. Ausztriában, amely a burgenlandi, tartományi tulajdonban lévő BEWAG áramszolgáltató leányvállalata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évzáró Mazsorett Gála Sárváron - galéria

A hétvégén tartották meg Sárváron, a helyi Mazsorett Együttes évzáró gáláját. A csoportok… Tovább olvasom