Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Depresszióra heti 60 perc Kiss Mari

Kivételesen csütörtökön tartották meg a SzínházSzerda soron következő találkozóját, amelyben Kálmánchelyi Zoltán Kiss Marit „látta vendégül" a Café Frei színpadán.


Sokat vacilláltunk a címadással, mert az este során több olyan mondat is elhangzott, amely akár az egész beszélgetés tételmondata is lehetne. A cikk címe -  annak megírása közben - volt tehát „A lelkesedés sosem múlik el", „én egy mérleg alkatú nő vagyok" és így tovább. Aztán rájöttünk, hogy mindnek egy a lényege: Kiss Mari valami olyan harmóniát áraszt magából minden egyes szavával, amely képes bárkit helyrebillenteni, még ha csak arra a röpke órácskára is, amíg birtokba veszi a kávézói fotelt - írja a vaskarika.hu.

A színésznő egyforma lelkesedéssel beszélt szakmájáról és családjáról is, egyik oldalra sem billent az a bizonyos mérleg. Annak ellenére, hogy lánya, Anna nem örül neki, ha édesanyja nyilvánosan emlegeti őt, Kiss Mari képtelen fékezni magát, amikor gyermeke érdemeiről van szó. Érthető, hiszen saját bevallása szerint Anna az ő legnagyobb büszkesége. „Lehet, hogy bizonyos szerepeket nem tudok kipipálni a listámon, de van egy csodálatos lányom". Épp ez az erős kötődés volt az, ami visszatartotta Kiss Marit attól, hogy a legendás kaposvári társulathoz csatlakozzon. Ahogy mondja: „Képtelen voltam elhagyni a gyermekem".

A színházi szakmával kapcsolatban a színésznő hitvallása a következő: a színésznek egyetlen szempontot kell szem előtt tartania, mégpedig a közönséget. A komoly színészek mélységes alázattal vannak a néző iránt, és erre példát is adott: önkéntelenül is fel-felállt az egyes történetek mesélése közben, megtisztelve ezzel mindazokat, akik eljöttek erre az estére.

A teljes írás és fotók>>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudott meglógni a tornatanár elől az iskolai tolvaj

Tanulók figyeltek fel arra, hogy egy idegen mászkál az öltözőjükben. A testnevelő tanár kérdőre vonta, mire a férfi futásnak eredt. Tovább olvasom