Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma Vas megyében

Egy év alatt több mint háromezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Vas megyében, a munkanélküliségi ráta március végén 9,1 százalék volt - mondta Harangozó Bertalan, Vas megyei kormánymegbízott szerdán sajtótájékoztatón.

Rimányiné Somogyi Szilvia, a Vas megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója úgy vélte, a munkanélküliek számának csökkenése remélhetőleg már a válság utáni időszak első jele, a következő hónapokban pedig a szezonális hatás miatt a regisztrált álláskeresők aránya tovább fog csökkenni.

Megjegyezte, hogy a megyén belül jelentős eltérések vannak, a sárvári térségében 9,5 százalékos, a szombathelyiben 7,6 százalékos, a vasvári térségben viszont 17,3 százalékos a ráta.

A szakemberek szerint komoly problémát jelent, hogy Vas megyében az álláskeresők 34,5 százaléka nyolc általános iskolát vagy annál kevesebbet végzett. Az Európai Unióban ez az arány mindössze 8-9 százalék.

Rimányiné Somogyi Szilvia közölte: Vas megyében jelenleg 2.478 üres álláshelyet tartanak nyilván, és hamarosan megkezdődnek a térségben azok a nagyberuházások - például Szentgotthárdon az Opel új gyárának építése - amelyek rövid időn belül komoly munkaerőigényt jelentenek majd. Hozzátette: nyolcszáz új munkahelyről van szó, ami egy alapszám, hozzá kell majd számítani a beszállítóknál jelentkező munkaerő igényt is, ezért elképzelhető, hogy régión kívülről, például az északi országrészről kell majd minőségi munkaerőt Vas megyébe hozni.

Olvasóink írták

  • 1. quaestor 2011. április 20. 18:07
    „Minőségi munkaerő itt is lenne és van is. A csökkenés meg inkább annak a következménye, hogy sok-sok embernek "leketyegett" az az időtartam, míg pénzbeli ellátásban részesülhetett, így már csak maximum regelt álláskereső pénz nélkül. A Központ meg tojik kiértesíteni az embereket a szakképzettségének megfelelő betöltetlen állásokról. Ez tény. Úgyhogy a csökkenés nem ad alapot a bizakodásra.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma Vas megyében

Egy év alatt több mint háromezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Vas megyében, a munkanélküliségi ráta március végén 9,1 százalék volt. Tovább olvasom