Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Csődben Gelse - nyomozás kezdődött

Ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozás a Zala megyei Gelsén kialakult csődhelyzet miatt - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.
Salamon Róbert szóvivő közölte: egy feljelentés alapján a nagykanizsai rendőrkapitányság "nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt", ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

A Zalai Hírlap hétfőn közölte, hogy mintegy 1,5 milliárd forint összegű tartozás miatt adósságrendezési eljárás indult az önkormányzat indítványára.

A Zala Megyei Bíróság pénzügyi biztosnak a Vectigalis Zrt.-t jelölte ki. Tájékoztatásuk szerint az önkormányzat 60 napon túli tartozásainak összege meghaladja a 292 millió forintot, de a számlát az elmúlt években felvett 955 millió forint hitel és annak kamatai, valamint 40 millió forint folyószámlahitel is terheli.

A hitelezők inkasszót nyújtottak be, ezért januárban csúszott a bérek kifizetése is.

Az önkormányzat - amelyben három képviselő az előző ciklusban is tagja volt a testületnek, Szegedi Ferenc független polgármester pedig tavalyelőtti lemondásáig az alpolgármesteri posztot töltötte be - ismeretlen tettes ellen sikkasztás, hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést. Fegyelmi eljárást indítottak Téglás Zsuzsanna körjegyző ellen, de ő december közepén lemondott tisztségéről.

A zalai napilap szerint a csődhöz nagymértékben hozzájárultak az elmúlt évtizedek nagyberuházásai, amelyeket jelentős pályázati támogatással valósítottak meg, de az önrészt az önkormányzatnak kellett finanszíroznia. A projektek révén mintafaluvá vált Gelse, az iskola a térség legkorszerűbb intézményének számít, felújították a faluközpontot, továbbá tanuszodaként is működő fedett termálfürdőt építettek, ez azonban veszteségesen működik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy darab fokhagyma miatt indult eljárás

Nem tudta magát igazolni a tolvaj, akit Nagykanizsán értek tetten, miközben ellopott egy darab… Tovább olvasom