Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Csernus Imre tabukat döntögetett Szombathelyen

A férfiak valóban ösztönvezérelt egyének lennének, akiket hasukon és szexuális ösztöneiken keresztül irányíthatnak a nők?

Aki a szombathelyi MMIK-ba látogatott, nem csalódott. Csernus Imrét ismét a megszokott telt ház fogadta, lépcsőn szorongó emberekkel, provokatív kérdésekre vagy akár lelki megmérettetésre vágyó fiatalabbakkal, idősebbekkel. Csernus előadóestjein szinte természetes a „tetemre hívás", bár ez alkalommal a színpadra nem került senki, azért a lelki szorongattatást nem mindenkinek sikerült megúsznia - írja a vaskarika.hu.

Ezúttal egy 36 éves fogorvos vállalkozott arra, hogy a figyelem középpontjában kitárja bensőjét a közönség előtt. A kezdetben kissé félszeg férfi egyre jobban feltalálta magát, válaszaival és Csernus reakciójával olykor a legnagyobb derültséget eredményezve. A doki stílusának ismerői tudják, hogy aki vállalkozik a vele való párbeszédre, hamarosan tabukat döngető, olykor kínos szituációban találja magát. Otthon, fotelunk kényelmében persze könnyű az elhatározás, hogy engem aztán nem tudna megingatni, jól megmondanám neki, de amikor arra kerül a sor, akkor még a legvakmerőbb macsó (vagy legalábbis az, aki annak hiszi magát) is elbizonytalanodik.


Férfi és nő kapcsolatáról lévén szó, a doki a férfi mibenlétét járta körül. Egyszer beszélgetett egy hölggyel, aki azt mondta, ő olyan szerencsétlen, mert folyton megbízhatatlan, trehány férfiakat fog ki, akikre egyáltalán nem lehet számítani. Egy idő után szélnek ereszti párját, de a következő megint csak ugyanolyan, mint a többi. Csernus megkérdezte, hogy most is van-e a hölgynek kapcsolata. A nő igennel válaszolt, és hozzátette, természetesen a mostani is megbízhatatlan. Ilyenek lennének tehát a férfiak?

A mondás úgy tartja, hogy a teremtés koronáit leginkább a hasukon és a nemi ösztöneiken keresztül lehet megkapni és megtartani. A párkapcsolatokban gyakori, hogy az egyik fél alárendeli magát a másiknak. Ha a nő domináns, akkor gyakran mindent jobban tudó, a férfin uralkodó házisárkánnyá válik, aki szinte maga sincs tudatában zsarnoki mivoltának, a férfi azonban mégis belemegy a játszmába. Mert mindez nem más, mint játszma. Férfi és nő között gyakran alakulnak ki különböző játszmák, amit általában az egyik fél kezdeményez, de a másik fél is elfogadja. Csernus kérdésére, hogy mitől férfi egy férfi, a megkérdezett fogorvos is nehezen tudott válaszolni. A doki egy szituáció elé állította faggatottját. Képzelje el, hogy a lánya 15 éves, és egy szép napon azzal fordul, az apjához, hogy apu, mitől férfi a férfi?

Nos, az első lépés a férfivá válás felé az őszinteség. Ha be merjük vallani halandó mivoltunkat, hogy hús-vér emberek vagyunk, akik felvállalják pozitív és negatív tulajdonságaikat egyaránt. Aki őszinte, az tudja, hogy az élet nem csupán habos torta, jó és rossz egyaránt történik velünk, de el tudjuk fogadni a rosszat is, és abban a tudatban kezeljük, hogy az is személyiségünk formálásának eszköze. Mindnyájunkban megtalálható az összes jó és rossz tulajdonság. Hogy eddig nem került felszínre annak az az oka, hogy eddig nem adódott rá alkalom. A doki egy példát hozott erre.

A cikk itt folytatódik >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Se meleg víz, se főzés – elzárták a gázt Szombathelyen

A szolgáltató a hét elején zárta el a gázt, mert több lakó gázszagot érzett. Most az összes tömítést… Tovább olvasom