Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Csatafutás Szentgotthárdon - Eredmények


Eredményesen zárult a Szentgotthárdi Csatafutás Emlékfutás sportesemény, amely a Szentgotthárdi Történelmi Napok egyik legnagyobb szabású eseménye. A rendkívüli melegben mintegy 300-an álltak rajthoz az egyes versenyszámokban.

Rekord számú gyermek vett részt az ovisfutamban, pedig az ő versenyük indult talán a legmelegebbkor, de a többi gyermekfutamban is szépszámú versenyzőnek szurkolhattak a lelkes nézők.

A 2. Alkalommal megrendezésre kerülő parafutamban 15-en vesenyeztek – felnőttek és gyerekek, és igazán felemelő volt igyekezetük és lelkesedésük, amit a közönség nagy tapssal jutalmazott.

A hobbifutam (1664 m) új útvonalon haladt, és üde színfoltot jelentett a mezőnyben a jelmezben futó 2 török katona, akik egyébként a Történelmi Napokhoz kapcsolódó programok szereplői voltak.

A rendezvény főfutama igazán embert-próbáló volt, hiszen nemcsak a jelentős szintkülönbséggel, hanem a meleggel is meg kellett birkózniuk a futóknak, akik 144-en voltak. A főfutam részletes eredményei a www.sportido.hu oldalon tekinthetők meg.

Az egyes versenyszámok legjobbjai oklevél, kupa vagy érem díjazásban részesültek. Számos különdíj is gazdára talált. Így az az iskolai osztály, ahonan a legtöbben neveztek a versenyre, a legfiatalabb és legifjabb futók, a parafutam összes résztvevője. Minden főfutamos, hobbifutamos és parafutamos indulót meghívtak egy gulyáslevesre, a gyermekfutamok részvevői pedig fagyijegyet kaptak. Támogatók jóvoltából tombola-felajánlásokat is kisorsoltak.

A díjakat, jutalmakat számos szponzor nagylelkű felajánlásának eredményeként tudták biztosítani a szervezők. A verseny fő támogatója a St. Gotthard Spa & Wellness. A támogatók részletes listája a www.csatfutas.net honlapon található.

A főfutam rajtja előtt a rendezvény résztvevői megemlékeztek Vargyas Csabára, a Vas Megyei Atlétikai Szövetség tavaly elhunyt elnökére, aki mindig is szívügyének tekintette a Csatafutást, és minden alkalommal megtisztelte jelenlétével az eseményt.

Az esemény remek példa volt a helyiek összefogására: sportszerető segítők és támogatók együtt valósították meg a színvonalas rendezvényt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halászünnep Vonyarcvashegyen

Háromnapos halászünnep kezdődik pénteken Vonyarcvashegyen strandhalászattal, halászléfőző… Tovább olvasom