Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Csapadékvíz-elvezető rendszer épült Répcelakon

Mintegy 113 millió forintos összköltséggel, közel 85 százalékos európai uniós támogatással csapadékvíz-elvezető rendszer épült Répcelakon.

A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében megvalósult beruházást pénteken adták át.

A település központját családi házas övezetek veszik körül, így jellegét tekintve kisvárosias, illetve kertvárosias lakóterületnek minősül, miközben nagyobbik hányada "falusias". A beruházás célja ezért az volt, hogy a hóolvadásból, esőből és feltörő talajvízből keletkező elöntéssel veszélyeztetett területeken megoldást találjanak a vízelvezetésre - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség. A csapadékvíz-elvezető rendszer megépítésével már nincs szükség a kárelhárítási munkákra, az utak és a burkolt felületek állagának romlása lelassult, így végleges megoldást találtak a Csánigi, az Aradi és a Hunyadi utcák csapadékvíz-elvezetésére.

A közel háromezer lakosú településen a csapadékvíz elvezetése korábban csak részben volt megoldott, ami a kapubejárók átereszeinek szűk keresztmetszete miatt a csapadékvíz gyors elvezetését még inkább akadályozta. Ezért is volt időszerű a vízelvező rendszer korszerűsítése, megépítése.

Az Új Széchenyi Terv lehetőségei 2011. január közepétől nyíltak meg a pályázatok iránt érdeklődők előtt. A jövőben rövidebb átfutási idővel, jelentős támogatást kaphatnak azok a pályázatok, amelyek a sikeres gazdasági működés általános feltételeinek javítására fókuszálnak - olvasható a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség közleményében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szörfdeszkával végig a Dunán: elindult a rekordkísérlet! - videó

Elindult a magyar család a Fekete-erdőből a Duna fekete-tengeri torkolata felé. Nézze meg a beszámolót a 0. napról! Tovább olvasom