Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Csak egy kiállítás lesz az Írókéz Galériában

Jövőre egyetlen kiállítást terveznek, azt követően pedig valószínűleg bezárják az Írókéz Galériát Szombathelyen, ugyanis a magántulajdonban lévő, nonprofit tevékenységet végző kiállítóhely az ígéretek ellenére idén már nem kapott önkormányzati támogatást - közölte Pados Gábor, a galéria tulajdonosa kedden az MTI-vel.

A galéria tevékenységét a városi önkormányzat 2009-ig évente kétmillió forinttal támogatta; ebből egymilliót civil támogatásként, egymilliót pedig az AGORA Kulturális és Turisztikai Központon keresztül adott a város. Ez az összeg a 400 négyzetméteres kiállítóterem működési költségeinek alig húsz százalékát fedezte, a hiányzó összeget pályázati úton és saját forrásból teremtették elő - mondta el Pados Gábor.

Tájékoztatása szerint idén a galéria már nem kapott önkormányzati támogatást, ennek ellenére hat kiállítást rendeztek, valamennyi tárlatnak közel ötszáz látogatója volt. A továbbiakban önerőből már nem tudják finanszírozni a galéria működését, ezért jövőre már csak a Lovas Ilona képzőművész alkotásait bemutató kiállítás megrendezését tervezik, azt követően pedig felfüggesztik a galéria tevékenységét - közölte a tulajdonos. A tíz esztendeje működő Írókéz Galériában évente nyolc-kilenc kortárs képzőművészeti kiállítást tekinthettek meg ingyen a szombathelyiek.

A galéria bekapcsolódott a Bartók Fesztivál, a Lamantin Jazz Fesztivál, és a szombathelyi Mediawave Fesztivál programjaiba is, több éven keresztül rendezett tehetségkutató pályázatot a Szombathelyen tanuló diákok számára - ismertette Pados. A Lehet Más a Politika szombathelyi szervezete az Írókéz Galéria továbbműködtetését szorgalmazza. Az MTI-eljuttatott közleményükben azt írják; "a döntés újragondolását kérik a tulajdonosoktól, és felajánlják segítségüket a városvezetés és az Írókéz Galéria közötti párbeszéd elindításához."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés - Illés: képtelenség a táblabíróság döntése

Képtelenségnek nevezte a Fővárosi Ítélőtábla közelmúltban hozott döntését Illés Zoltán… Tovább olvasom