Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Bűnmegelőzési tanácsok szilveszterre

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tapasztalata szerint az év utolsó napján jellemzően lakásbetörések, gépkocsifeltörések és a zsúfolt helyeken alkalmi lopások fordulnak elő.

A lakosság tájékoztatása és a folyamatos bűnmegelőzési, felderítési tevékenység ellenére továbbra is jellemző, hogy az emberek könnyelműsége segíti hozzá a bűnözőket a könnyű zsákmányhoz.

Kérjük, fogadja meg tanácsainkat, hogy az újesztendő ne az áldozattá válás bosszúságával kezdődjön!

- Amennyiben nem otthonában búcsúztatja az óévet, induláskor ne felejtse el becsukni az ablakokat, bezárni a bejárati- és a teraszajtót. Ha van a lakásban elektronikus riasztórendszer, mindenképpen aktiválja!

- Ha lakásában – családja körében vagy baráti társaságban - ünnepel, zárja be az ajtót, hiszen az emelkedett hangulatban, nem biztos, hogy észre veszi a besurranó tolvaj érkezését!

- A gépkocsira vonatkozó bűnmegelőzési tanácsok az év utolsó napján is érvényesek. Ne hagyjon értéket gépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!

Mindig zárja be a jármű ajtóit, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre száll ki! Ha kiszáll a gépkocsiból, minden esetben vegye ki a GPS készüléket a tartójával együtt!

- Amennyiben szórakozóhelyen, nagyobb társaságban szilveszterezik, fokozottan figyeljen értékeire, táskáját, értékeit ne hagyja őrizetlenül! Értéktárgyait, iratait ne tegye kabátja zsebébe! Azokat mindig ruházata belső zsebében vagy zárható táskában helyezze el!

Kérjük, hogy az emelkedett szilveszteri hangulatban se feledkezzen meg a pirotechnikai anyagokra vonatkozó jogszabályi előírásokról!

- A polgári célú pirotechnikai tevékenységek felügyeletéről szóló 155/2003. (X.1.) Kormányrendelet megengedi nagykorú személyek részére december 28. és 31. között a II. pirotechnikai osztályba tartozó kis tűzijátékok mellett a közepes tűzijátékok megvásárlását, birtoklását, valamint december 31-én 18.00 óra és január 1-jén 06.00 óra közötti felhasználását is.

- Petárdát birtokolni, illetve felhasználni azonban ebben az időszakban is tilos!

- Azokkal szemben, akik petárdát birtokolnak vagy felhasználnak, szabálysértési eljárás indul, és 50.000 Ft pénzbírsággal sújthatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a tél újra: Komárom-Esztergom megyében erősen havazott

A Magyar Közút Útinform szolgálatának legfrissebb információ alapján a főutak burkolata a Dunántúl nagy részén száraz. Tovább olvasom