Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Budapesti olimpia 2024 - Borkai Zsolt előterjesztését támogatták

Borkai Zsolt azt mondta: a Fővárosi Közgyűlés megadhatja a lehetőséget, hogy "az álmok teljesüljenek". A közgyűlés megadta.


10.40 - A Fővárosi Közgyűlés keddi ülésén úgy döntött, támogatja, hogy Budapest pályázzon a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési jogára.

A Tarlós István főpolgármester által jegyzett előterjesztés elfogadásával a Fővárosi Közgyűlés határozatában kimondta: egyetért azzal, hogy Budapest a Magyar Olimpia Bizottsággal (MOB) közösen, az Országgyűlés támogatásával pályázzon a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogáért.

A testület felkérte a főpolgármestert, hogy az olimpia budapesti megrendezésének megpályázására vonatkozó közös szándéknyilatkozatot - az Országgyűlés támogató döntését követően - a MOB elnökével együtt írja alá, és küldje meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének.

Az előterjesztést 25 igen szavazattal, az LMP-s Csárdi Antal ellenében, és a DK-ás Gy. Németh Erzsébet tartózkodása mellett fogadták el.

10.31 - A Fővárosi Közgyűlés keddi ülésén úgy döntött, támogatja, hogy Budapest pályázzon a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési jogára.

Korábban - A 2024-es olimpia és paralimpia pályázati szándéknyilatkozat benyújtásának támogatását kérte a Fővárosi Közgyűléstől Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

Borkai Zsolt a testület keddi ülésén azt mondta: a Fővárosi Közgyűlés megadhatja a lehetőséget, hogy "az álmok teljesüljenek".

Fürjes Balázs, kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kijelentette: a sikeres pályázat feltétele az összefogás és a valódi egység.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap a Balaton élővilágáról Tihanyban

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont idén július 3-án rendezi meg Tihanyban hagyományos nyílt napját,… Tovább olvasom