Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Brutális: a szalagkorlát szétvágta az Opelt a 82-esen - Megszólalt az életmentő rendőrnő

Súlyos, életveszélyes állapotban van az az 55 éves győrújfalui férfi, aki a kedd délutáni balesetben megsérült a 82-es főúton.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának beosztottja, Sáling Georgina rendőr zászlós szolgálaton kívül volt a baleset napján.

Párjával éppen Veszprém felől tartottak Győrbe, amikor észrevették az összetört autót.

˝Tudtam, hogy csak pár perce történhetett a baleset, hiszen még füstölt az autó motortere - kezdte Sáling Georgina zászlós. - Amikor megláttam milyen állapotban van a kocsi, átfutott az agyamon, hogy a vezető ezt nem élhette túl. Addigra egy másik autós már értesítette a mentőket. Mi odamentünk a roncshoz, aminek az első szélvédőjét szúrta keresztül a szalagkorlát és egészen a hátsó ülésekig hatolt. Körülbelül tíz centire volt a vezetőülésen ülő férfi mellkasától és fejétől, aki beszorult a kocsiba.

Azonnal hívtam a rendőrség ügyeletét is, hiszen látszott, hogy nagy a baj, minél előbb jöjjenek ők is. Tudtuk, hogy, míg megérkezik a segítség, addig is tennünk kell valamit. A párom felfeszítette a bal első ajtót és mivel a férfi panaszkodott, hogy nem kap levegőt, elvágtuk a biztonsági övét, hogy ne préselje annyira a mellkasát. Az autónkban már régóta benne van egy recés kés, pont az ilyen helyzetekre. A barátom a bal első kereket is leengedte, így egy kicsit lazult a szorítás a roncsban. Muszáj volt, hiszen a szalagkorlát szorosan beékelődött, szinte semennyi szabad teret nem hagyva a sofőrnek. A férfi így már több levegőhöz jutott, de sokkos állapot került. Míg meg nem érkezett a segítség, beszéltem hozzá, tartottam benne a lelket, szerencsére végig magánál volt˝ – elevenítette fel a történteket a szabadnapos rendőrnő.

Sáling Georgina rendőr zászlós
Sáling Georgina rendőr zászlós


Az, hogy rendőr vagyok - ráadásul pont a közlekedésieknél - nagy segítségemre volt abban, hogy nem estem pánikba. Valahogy pszichésen felkészültebb vagyok az ilyen helyzetekre. Ezért is van még a civil autónkban is olyan recés eszköz, amivel el lehetett vágni a biztonsági övet. A párom ráadásul autószerelő, ez is szerencse volt. A helyszínre érve rögtön azzal kezdte, hogy nem kell-e áramtalanítani a kocsit és a kerék leeresztését is ő intézte. Reméljük jobban lesz a sérült! - zárta Sáling Georgina rendőr zászlós.


Kedden írtuk


20.06

Súlyos, életveszélyes állapotban van az az 55 éves győrújfalui férfi, aki a kedd délutáni balesetben megsérült a 82-es főúton.

Prof. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház igazgatója a Kisalföldnek elmondta: a sérültnek sorozat-bordatörése, tüdősérülése, medencetörése, valamint többszörös végtagtörése van és lélegeztető gépre kellett kapcsolni.

Galéria kép

19.33 - Szolgálaton kívüli rendőrnő segített elsőként

Egy szolgálaton kívüli győri közlekedési járőr mentette meg az életét annak az 55 éves győrújfalui lakosnak, aki 2015. március 31-én 15 óra 11 perckor a 82-es számú főút 37-es kilométerszelvényében balesetet szenvedett.

A férfi Veszprém irányából haladt Opel típusú gépkocsijával Győr irányába, amikor az érintett útszakaszon ezidáig tisztázatlan okból az útmenti szalagkorlátnak csapódott.


Brutális fotók: a szalagkorlát szétvágta az Opelt a 82-es főúton - fotók: Police.hu

A balesetet egy arra közlekedő szolgálaton kívüli járőr észlelte elsőként, aki azonnal segítséget nyújtott. A rendőrnő a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig a férfit nyugtatta, továbbá a testéhez feszült biztonsági övét elvágta, feltehetően ezzel mentve meg az életét.

A férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította a kórházba.

A baleset helyszínelése és a műszaki mentés az érintett útszakaszon befejeződött a forgalom újra zavartalanul halad - olvasható a Police.hu-n.

15.51 - Feszítővágóval kell kimenteni az utast

A rédei elágazásnál tart a műszaki mentés, áll a forgalom.

A veszprémvarsányi önkéntes, valamint a pannonhalmai és a kisbéri hivatásos tűzoltók vonultak a 82-es főúti balesethez.

A rédei elágazásnál a szalagkorlátnak hajtott autóba egy ember, beszorult, őt a mentősök ápolják, feszítővágó segítségével fogják a tűzoltók kimenteni a kocsiból. Egy mentőhelikopter már megérkezett a helyszínre.

A 82-es főúton teljes útzár van, kerülési lehetőség hiányában a 36-37 kilométer közötti szakaszon mindkét irányból áll a forgalom - tájékoztat a katasztrófavédelem.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a Veszprémi Állatkert új orrszarvúháza és -kifutója

A házban a szavanna kifutó állatait: négy szélesszájú orrszarvút, az afrikai antilopokat és a… Tovább olvasom