Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Bringacsere kedvezményekkel

Németországban már hagyománya van, Magyarországon pedig PORT.hu Bringacsereprogram néven első alkalommal rendezik meg azt a példaértékű akció, amit a környezet, a mozgás szeretete és a segítségnyújtás vezérel.
A június 30-áig, de legfeljebb a készlet erejéig tartó program keretében a régi, megunt bicikliket kedvezménnyel egy új Capriolo vagy Cube kerékpár típusra cserélik a kijelölt kerékpár szaküzletekben. A kedvezményt nem a visszavitt bicikli állapota határozza meg - persze a bicikli rendelkezzen alapvető minimális elvárásokkal, azaz legyen váza, kereke és kormánya - hanem a kiválasztott kerékpár típusa, amelynek mértékéről a szaküzletekben adnak bővebb felvilágosítást. Az üzletben leadott régi darab elszállítását és környezettudatos megsemmisítését az üzletek vállalják.

A PORT.hu Bringacsereprogram a Gyermekmisszió munkáját támogatja, hiszen minden lecserélt 50. bicikli után egy ajándék kétkerekű kerül az alapítványhoz. A Gyermekmisszió legfőbb célja, hogy megkönnyítse a hátrányos helyzetű gyerekek életét és olyan programokat biztosítson számukra, amelyek lehetővé teszik, hogy ne maradjanak le élmények tekintetében jobb sorsú társaiktól. Táborokat és bringatúrákat szerveznek, de eddig nem állt rendelkezésükre megfelelő számú bicikli. Győr-Moson-Sopron megyéből egy győri és egy mosonmagyaróvári üzlet csatlakozott az akcióhoz. A résztvevők között találunk még pápai, tatai, veszprémi, balatonfüredi kerékpáros üzletet is.

Részletek a www.bringacsere.hu oldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott az esztergomi aljegyző, a polgármester feloszlatná a testületet

Az aljegyző írásban lemondott posztjáról, a jegyző nem hajlandó levezetni a képviselő-testületi ülést. A polgármester szerint előre hozott választásra van szükség. Tovább olvasom