Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Bővíti mobilnetes szolgáltatását a Balaton körül a Vodafone

Még ebben a hónapban elindítja gyors internetkapcsolatot biztosító Balaton környéki hálózatfejlesztését a Vodafone Magyarország, ezzel 4G+ hálózatuk a nyárra a tó egész térségét lefedi majd, 30 új települést ér el - jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Amrita Gangotra, a cég műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, a fejlesztést indokolja az is, hogy a Balatonnál nyaranta háromszorosára nő az adatforgalom.  

Hozzátette, hogy a 4G+ szolgáltatás fontos állomás a folyamatban, amely az 5G hálózat megjelenéséhez vezet.

Budai J. Gergő vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes közölte, hogy a balatoni projekt a Vodafone több tízmilliárd forintos, évekig tartó hálózatfejlesztési programja keretében valósul meg.  

Megjegyezte, hogy a hálózatfejlesztés a víz felületére is kiterjed, ez lehetővé teszi a vitorlázásban terjedő IoT (világhálóra csatlakozó intelligens használati eszközök) alkalmazását. Így például pillanatok alatt lehet időjárási adatokhoz jutni, a mentési munkálatokat pedig a hajók helyzetét pontosan jelző okostelefonos alkalmazás támogatja - tette hozzá.

A hálózatfejlesztést üdvözölte a Balatoni Hajózási Zrt. is - mondta Kollár József, a társaság vezérigazgatója, aki szerint az utazóközönség igényei alapján érdemes fejleszteni a hálózatot, különös tekintettel arra, hogy a Balaton már nemcsak a nyári csúcsidényben, hanem a tavaszi és az őszi hónapokban is egyre több látogatót vonz.  

Az igényfelmérések szerint a hajóutakon ma már nélkülözhetetlen az élménymegosztás lehetősége, a fényképek és videók azonnali leltöltése az internetre akár a Balaton közepéről is, ami csak zavartalan és gyors adatátvitel esetén lehetséges - jegyezte meg. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bácsik, gyerekek is valentinoznak

Szerelmes hirdetést már alig adnak fel a párok, de az ajándékozási kedv nem csökken. Tovább olvasom