Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Bor-könyv-dzsessz fesztivál Balatonfüreden

Idén először borutca is nyílik a Blaha utcában különböző gasztronómiai csemegékkel.

Az ünnepi könyvhetet a Vaszary-villában nyitják meg csütörtökön, a díszvendég Szőcs Géza költő, miniszterelnöki főtanácsadó, kormánybiztos lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.

Szerdán fél háromkor a Gárdonyi Géza Egri csillagok című könyvéből készült olvasónaplókból nyílik tárlat a városi könyvtárban, csütörtökön délelőtt Kassovitz László meseíróval, mesemondóval, népi rímfaragóval, a Pamacs könyvek szerzőjével találkozhatnak az olvasók, fél háromkor a Világjárók-sorozatban ifj. Vasuta Gábor újságíró, természetfotós Titokzatos légi utakon című előadása kezdődik. Fél ötkor a Tempevölgy idei második számának bemutatója után Bérczy József Gotlandi nyár című verseskönyvének premierjét tartják a városi múzeumban, míg este fél nyolckor a Csopak Demizson Allstars Orchestra koncertje kezdődik a borutca színpadán. Pénteken tízkor Évszázadok kalászaiból - dalok és versek Szent Istvántól napjainkig címmel Kiss György ad zenés irodalmi műsort középiskolásoknak a Kisfaludy Galériában. Ötkor kezdődik Podmaniczky Szilárd Balatoni borozó és Balatoni világok című könyveinek bemutatója, ugyanakkor látható Nyulász Péter Helka, a Balaton tündére című darabja a Kabóca társulat előadásában a Kisfaludy Színpadon. Hétkor rendezik meg az Óda roncs - Balatonfüred-Debrecen-Kecskemét antológia című kötet bemutatóját és Mezey Katalin prózaíró, költő, műfordító köszöntését a Kisfaludy Galériában.

Szombaton fél ötkor mutatják be a Füredi História új számát a városi múzeumban, ugyanakkor a borutcában dzsessz szól, majd fél héttől a Szakcsi Lakatos Béla Trio koncertjét élvezhetik a hallgatók. Vasárnap négytől a Tarisznyások Együttes gyermekkoncertje hangzik fel a borutcában, ötkor ugyanott Szemedben csillagok, avagy a magyar költészet legszebb szerelmes versei címmel Dominek Anna és Baranyi Péter színművészek lépnek színpadra. A borutcában hatkor Bort iszik a magyar ember címmel Tóth Loon színművész "összérzékszervi interaktív gyorstalpaló tanfolyamot" tart a magyar bor történelméről, szerepéről, jelentőségéről a magyar szak- és szépirodalom, valamint pár pohár bor tükrén keresztül. Ami elhangzik: Hamvas Béla, Márai Sándor, Krúdy Gyula írásai, legendák, aforizmák, tudományos tények és tudománytalan tévhitek. Hétkor a Kávészünet Duó koncertezik. A Blaha utcában reggel kilenc és este kilenc között június 6-tól 9-ig könyvvásárt rendeznek, ahol megtalálhatók lesznek a 84. Ünnepi Könyvhétre megjelenő kiadványok mellett egyéb gyermekeknek és felnőtteknek szóló könyvek, atlaszok, valamint a város önkormányzata és a Balatonfüred Városért Közalapítvány könyvei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Géppisztolylőszert is találtak Dorogon

A korábban azonosított kézigránátok mellett géppisztolylőszerek kerültek elő a Komárom-Esztergom megyei Dorogon. Tovább olvasom