Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

Betöréses lopássorozat ért véget

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Felderítő Osztálya sikeres nyomozásának köszönhetően derült fény Szombathelyen, Vas Megyében és a szomszédos megyék különböző városaiban történt lakásbetörések elkövetőinek kilétére.
A Felderítő Osztály nyomozói ez év második felében elkövetett betöréses lopások elemzése és értékelése során megállapították, hogy azokat jórészt a délelőtti illetve kora délutáni időben, főként műanyag nyílászáróval szerelt családi házak sérelmére követték el ismeretlen tettesek.


Az elvégzett nyomozati cselekmények során adatok merültek fel egy fiatalokból és fiatal felnőttekből álló feltételezhető elkövetői körről.


A személyek november 11-én történt kihallgatása során aztán, fény derült arra, hogy az egyik vasútállomás közeli középiskola diákjaiból álló csapat, az iskolakerülés sajátos módját választotta. A reggeli találkozást követően nem minden esetben mentek tanulni, helyette inkább a helyi járatos autóbuszokkal a város különböző részeire mentek és ott a kiszemelt házakhoz becsengettek, majd ha nem jött ki onnan senki, akkor az egyik nyílászárót befeszítették és a házba bejutva, onnan a műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket és egyéb értékesnek vélt tárgyat eltulajdonítottak.Az elkövetők a nyomozás jelen állása szerint 11 rb. ún. lakásbetöréssel, 3. rb. bolt betöréssel és több iskolai, illetve alkalmi lopással gyanúsíthatók, amelyeket, Szombathelyen, Celldömölkön, Vasváron, Rumban, Gyöngyösfaluban, valamint Zalaegerszegen illetve Sopronkövesden követtek el.


A nyomozás jelen állásában 7 fő gyanúsított került kihallgatásra, akik a 16-20 éves korosztályba tartoznak és közülük az egyik személyt a Szombathelyi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte. A további elkövetők, tettestársak, orgazdák, jóhiszemű vásárlók és néhány eljárásban a sértettek felkutatása is folyamatban van.


Az eljárás során megtartott házkutatások során előkerültek a bűnügyekben eltulajdonított tárgyak, továbbá más korábban történt vagyon elleni bűncselekmények tárgyi bizonyítási eszközei is.


Az elkövetők cselekményeivel okozott lopási károk pontosítása jelenleg is folyamatban van, de az elsődleges adatok alapján meghaladja az 5.000.000 Ft-ot.


Az elkövetők cselekményei között öt évig terjedő büntetési tételű bűncselekmény is szerepel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig szabadult már rablással gyanúsítják

V. L. november elején szabdult, emberölés miatt ült. A gyanú szerint december közepéig több… Tovább olvasom