Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Békés demonstráció a Szent-Györgyiért

Szombathely közgyűlése a nevelési- és oktatási intézményrendszerének átalakítása során a Szent-Györgyi Albert Középiskola négy jogutóddal történő megszüntetését tervezi.

Több száz diák, pedagógus és szimpatizáns gyűlt össze ismét a szombathelyi Városháza előtt, hogy támogatásáról biztosítsa a megszűnéssel fenyegetett Szent Györgyi Albert Középiskolát. Ahogy az előző héten, úgy kedden is békés keretek közt zajlott a demonstráció, melynek célja az volt, hogy megakadályozza a középiskola bezárását, és rávilágítsa a városvezetést döntésének megfontolatlanságára, valamint arra, hogy a szakok -egészségügyi, mozgókép és médiaismeret, és sport - sokoldalúan és színvonalasan, tényleges társadalmi igényeket elégítenek ki.


Ahogy a vaskarika.hu előzetesen beszámolt róla, a Kanizsai Dorottya Gimnáziumba kívánják áthelyezni az iskola mozgókép és médiaismeret valamint drámapedagógia szakát. Kifutó rendszerben, ami azt jelenti, hogy három-négy év múlva meg fog szűnni ez a fajta képzés.

Az egészségügyi szak középiskolai része a városvezetés koncepciója szerint a Teleki Blanka Szakképzőbe kerülne át, míg a felnőttképzéses egészségügyi szakot a kis létszámmal működő POTE szombathelyi tagozatába olvasztanák be. A testnevelés szakot a Nagy Lajos Gimnáziumba integrálnák.

A teljes cikk >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszáz karton cigaretta egy olasz autóban

Több mint 4 milliót érő adózatlan cigarettát találtak a nagykanizsai pénzügyőrök egy olasz autó csomag- és utasterében az M70-esen. Tovább olvasom